- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Vrei sa cumperi o masina? Cum afli daca a avut accident

Posted By Andreea Fagadar On 3 iunie 2015 @ 9:00 In Info Utile | No Comments

Cand vrei sa cumperi o masina la mana a doua este bine sa fi suspicios si sa investighezi istoricul acesteia. Fie ca o cumperi de la proprietar sau de la samsari este bine sa o verifici. Cu totii stim ca valoare unei masini scade cu 30% atuni cand iese pe poarta fabricii. Este bine sa pofiti de acest lucru si sa cumperi masina la mana a doua.

 

Cum verificam o masina?

1. Atat bara din spate cat si bara din fata trebuiesc vizualizate bine, sa nu aiba crapaturi. Prezenta crapaturilor pe o bara a masinii indica faptul ca autovehiculul a fost tamponat. In cazul in care observi acest defect si doresti ss cumperi totusi masina poti specula si sa ceri o negociere a masinii. E posibil sa functioneze. De asemenea un accident ai sanse sa il observi si in cartea tehnica a masinii.

2. Parbrizul masinii este alt indiciu ca masina a fost avariata. Verifica bine parbrizul de crapaturi sau ciobituri. Un posibil accident ar fi putut avaria parbrizul. De asemenea daca masina a fost avariata grav se poate verifica si chederul parbrizului. Daca este nou si nu este pus din fabrica acesta va avea mici erori, lufturi care iti vor da batai de cap pe viitor in sensul ca sunt mari sanse sa patrunda apa de ploie pe acolo.

3. Liniile usilor trebuie sa fie una in continuarea alteia. Daca difera e clar ca masina a fost tamponata iar tabla a avut de suferit. Urmareste atat liniile cat si lufturile intre usi. O posibila avarie a masinii ar fi modificat lufturile facandu-le inegale.

4. Vopseaua proaspata a masinii indica din nou semn ale unei avarii. De asemenea acolo unde gasiti pulbere de vopsea pe chederul masinii sa fiti convinsi ca masina a avut un defect si a fost revopsita. Urmareste cu atentie si punctele de rugina si umflaturile tablei.

5. Kilometrii masinii sunt iar un lucru ce trebuie verificat. Mergeti cu masina intr-un service pentru a pune un computer pe masina. Sunt sanse ca vanzatorul sa fi dat kilometrii masinii inapoi pentru a demonstra ca masina nu are rulaj. Un expert in service va va confirma sau infirma modificarea numarului de kilometri afisati pe bordul masinii.

6. Incearca sa cumperi masina de la proprietar si nu de la intermediar deoarece masina ar trebui ss fie mai ieftina si sansele de negociere sunt mai mari. Nu te lasa influentat de povesti!!!

7. In cazul in care esti hotarat de achizitia asupra masinii nu te arata foarte incantat. Incearca sa scoti in evidenta partile negative ale masinii pentru a mai scsdea din pret.

494598_600 [1]

Sursa. [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/info-utile/vrei-sa-cumperi-masina-cum-afli-daca-avut-accident.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/06/494598_600.jpg

[2] Sursa.: http://www.andreioprea.ro/vrei-sa-cumperi-o-masina-cum-afli-daca-a-avut-accident.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.