10.17.2021 21:07

Vanzarile masinilor electrice in crestere

Norvegia va fi de luna viitoare tara unde 1% din automobilele comercializate sunt electrice. Acestea au prin foarte bine in tara nordica unde exista numeroase modele, de la Nissan Leaf la Tesla, la automobile produse local precum Think si Buddy.

tesla

Masinile electrice sunt atat de populare in Norvegia pentru ca norvegienii sunt mai ecoloisti decat alte popoare si pentru ca la acest tip de vehicule nu se platesc taxe si acest lucru consteaza enorm.

In luna septembrie, Norvegia a devenit prima tara din lume unde pe primul loc la vanzarile auto se afla un model electric, Tesla Model S. O luna mai tarziu pe primul loc s-a clasat Nissan Leaf.

Proprietarii de automobile electrice au mai multe beneficii: nu trebuie sa plateasca pentru locul de parcare, pot circula pe liniile destinate mijloacelor de transport in comun, pot calatorii gratis cu feribotul si au incarcari gratis la statiile primariei. Intr-un singur an, numarul de masini electrice a crescut de la 12.500 unitati la 25.000 de unitati, iar in vara anului viitor numarul lor s-ar putea dubla.

NissanLeaf3

2011-nissan-leaf-interior-photo-303344-s-1280x782

 

Citeste articolul original. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto