11.29.2021 1:54

Tichete valorice in Programului Rabla 2013

În cadrul Programului Rabla 2013 au fost alocate pentru persoanele fizice 3.000 de tichete valorice

Finalizarea analizei dosarelor pentru persoanele juridice si institutiile publice în cadrul Programului ”Rabla 2013” Administratia Fondului pentru Mediu va aloca 3.000 de tichete valorice pentru persoanele fizice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto national 2013.

Distribuirea tichetelor valorice catre colectorii validati în program
se va realiza începând de joi, 14 noiembrie 2013, conform graficului postat pe site-ul institutiei (www.afm.ro).

Va precizam ca repartizarea tichetelor valorice se va realiza în functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Permiselor. De asemenea, distribuirea acestora se face în mod egal între punctele de lucru apartinând colectorilor validati din judetul respectiv.

Situatia distribuirii tichetelor în fiecare judet este publicata pe site-ul AFM, la pagina www.afm.ro, la sectiunea aferenta programului.

Termenul în care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maxim 10 zile.

Cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul nou si detin un tichet valoric, îl pot depune la producatorul/dealer-ul auto acceptat în program, pâna la data de 20 decembrie 2013.

Nota de înscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator/dealer validat este valabila pâna la data de 23 decembrie 2013.

Persoanele fizice care doresc sa participe în cadrul Programului „Rabla 2013” pot accesa site-ul www.afm.ro, la sectiunea aferenta programului, unde pot consulta lista colectorilor validati, precum si cea a producatorilor/dealerilor autorizati sa participe în anul 2013 la Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto na tional.

De asemenea, Administratia Fondului pentru Mediu a finalizat analiza dosarelor depuse de catre persoanele juridice si institutiile publice în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto national 2013.

În sesiunea desfasurata în perioada 10 iunie – 31 octombrie 2013, au fost depuse 1.451 cereri de finantare, dintre care 643 au fost acceptate pentru 1.670 autovehicule, cu o suma aprobata de 10.864.500 lei.

Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice, care au fost acceptate si respinse în Program, este publicata pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta Programului.

Persoanele juridice si institutiile publice respinse au posibilitatea sa
depuna contestatii, în termen de cel mult 5 zile lucratoare de la data comunicarii rezultatelor.

Informatii suplimentare

În acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei.

Cumularea eco-tichetului cu tichetul Rabla este posibila în cazul
achizitionarii unui autovehicul electric.

Pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe lânga prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:
· achizitionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6;
· achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km;
· achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid.

La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lânga prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Biroul Comunicare: Administratia Fondului pentru Mediu

Rabla 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto