09.22.2021 17:40

Ti-ai vandut masina si inca primesti amenzi pentru rovinieta? Iata ce poti face

Mai multi soferi au facut recent sesizari la CNADNR prin care au sesizat ca desi si-au vandut masinile, au primit acasa amenzi pentru lipsa rovinietei. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale explica intr-un comunicat de presa ce trebuie sa faca soferii pentru a evita primirea acestor amenzi.

Pentru a evita primirea acestor amenzi pentru lipsa rovinietei, soferii trebuie sa depuna o notificare dupa vanzarea masinii, la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare  a Vehiculelor in a carui raza de competenta a fost inmatriculat.

„Urmare a primirii mai multor sesizari din partea utilizatorilor retelei de drumuri nationale, care au semnalat faptul ca, desi au instrainat vehiculul, au primit procese-verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinietei valabile pentru vehiculul instrainat, CNADNR recomanda utilizatorilor ca, in urma instrainarii vehiculului, sa se adresze Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, in a carui raza de competenta a fost inmatriculat vehiculul, in vederea depunerii unei notificari cu privire la instrainarea vehiculului”, puncteaza sursa citata intr-un comunicat de presa remis redactiei noastre.

Notificarea trebuie insotita de copii ale documentelor prin care se demonstreaza vanzarea masinii.

In cazul in care deja ati primit amenda acasa, trebuie sa formulati o contestatie in termen de 15 zile de la primire, la Judecatoria in raza careia domiciliati, pentru anularea contraventiei.

ROVINIETA

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto