10.25.2021 11:30

Taximetrele in aeroport

Sanctiuni de 2.500 de lei pentru taximetristii indisciplinati

Politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala si din cadrul Serviciului Control trafic rutier, în colaborare cu Politia Transporturi, au desfasurat în cursul zilei de astazi, o actiune care a vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie în incinta aeroportului international si în imediata vecinatate a acestuia.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 5 procese-verbale de constatare a contraventiilor în valoare de 2.500 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 109/2010 si ale Legii nr. 38/2003.

Sanctiunile au fost aplicate din cauza lipsei certificatului de pregatire profesionala, nerespectarii standurilor aprobate sau a refuzului de efectuare a cursei.

Cu ocazia acestor controale au fost verificate aspecte privind:

– tarifele practicate

– afisarea în interior, la loc vizibil, a listei cuprinzând titularul legal al autorizatiei taxi, a tarifelor practicate, precum si a unui ecuson cuprinzând numele si fotografia conducatorului auto

– detinerea tuturor autorizatiilor prevazute de lege

– respectarea standurilor aprobate

– integritatea sigiliilor aparatelor de taxat si detinerea buletinelor de verificare metrologica

– existenta pe portierele din fata ale taxiului a înscrisurilor privind valorile tarifelor de distanta practicate pe timp de zi si pe timp de noapte

– detinerea asigurarilor obligatorii pentru persoane si bunuri

Astfel de verificari sunt efectuate periodic si au ca scop promovarea desfasurarii în conditii civilizate a activitatii de taximetrie pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Aeroport Cluj

Biroul Mass-media
Primaria Cluj-Napoca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto