01.23.2022 12:27

Seria sasiului unui autovehicul

Cum se formeaza numarul de identificare al unui autovehicul sau seria de sasiu?

Prescurtarea de la numarul de identificare al unui autovehicul este VIN, adica in engleza Vehicle Identification Number.

Acesta este format din 17 numere si caracter, ce exclud literele: I, O, Q; pentru a nu fi confundate cu cifrele unu sau zero.

Numarul de identificare al unui autovehicul are 3 sectiuni:
– primele 3 caractere ce formeaza regiunea producatorului autovehiculului, pe scurt WMI, prescurtarea de la World Manufacturer Identifier.
– urmatoarele 6 caractere reprezinta sectiunea de descriere a vehiculului – pe scurt VDS, prescurtare de la Vehicle Descriptor Section.
Acesta sectiune contine caractere care identifica tipul de vehicul, informatii cu privire la model si stilul caroseriei. În practica, fiecare producator decide modul de utilizare al acestui numar pe cont propriu.
– ultimele 8 caractere reprezinta sectiunea de identificare a autovehiculului – pe scurt VIS, prescurtare de la Vehicle Identifier Section.
Aceasta sectiune contine caractere care identifica un numar unic de vehicul. Aceasta include informatii privind echipamentele instalate si date ale motorului. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto