05.16.2022 14:51

Senatul a modificat Codul rutier.

Ce noi tipuri de permise au fost introduse si la cat a crescut varsta de la care se poate conduce motocicleta

Plenul Senatului a aprobat, în sedinta de luni, proiectul de lege al Guvernului privind modificarea Codului rutier, care prevede introducerea permisului de conducere pentru mopede.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice a fost aprobat cu 84 de voturi „pentru”, 2 „împotriva” si 3 abtineri.

Introducerea mopedelor si triciclurilor în categoria autovehiculelor va avea ca urmare si faptul ca pentru situatia conducerii fara permis se vor institui sanctiuni penale.

Proiectul vizeaza, începând cu data de 19 ianuarie 2013, reglementarea vârstei minime pentru obtinerea permisului de conducere astfel: pentru categoriile A2, B, BE, C1 si C1E, 18 ani împliniti; pentru categoriile AM, A1 si B1 – 16 ani; 20 de ani si o experienta de cel putin doi ani de conducere a motocicletelor din categoria A2 sau cel putin 24 de ani pentru motocicletele din categoria A.

În plus, pentru categoriile C, CE, D1 si D1E, precum si pentru triciclurile cu motor cu putere de peste 15kW, vârsta minima pentru obtinerea permisului este de 21 ani, în timp ce, pentru categoriile D si DE, este de 24 de ani.

Citeste tot articolul pe Gandul.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto