10.25.2021 10:37

Sanctiuni pentru lipsa rovinietei

Actiuni de control a participantilor la trafic organizate de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA.

Sanctiuni pentru lipsa rovinietei si depasirea tonajului

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA a organizat, în luna ianuarie a anului 2009, actiuni de control a participantilor la trafic care au avut ca rezultat aplicarea a 1041 de sanctiuni contraventionale cu o valoare totala de 3.359.325 lei.

Actiunile de control au fost realizate de catre reprezentantii CNADNR SA din cadrul echipajelor mobile de control si autorizare a transporturilor rutiere si din cadrul Agentiilor de Control si Încasare aflate în punctele de trecere a frontierei.

Verificarile au urmarit respectarea de catre conducatorii auto atât a legislatiei privind tonajele si dimensiunile de gabarit maxime admise cât si pe cea privind obligatia achizitionarii rovinietei si achitarii tarifului de trecere. Astfel, au fost aplicate 157 sanctiuni pentru nerespectarea tonajelor si dimensiunilor de gabarit si 884 de sanctiuni pentru lipsa rovinietei.

Directorul Adjunct al Directiei Valorificare Resurse Proprii din cadrul CNADNR SA, doamna Ecaterina Munteanu, ne-a declarat ca 25% din cuantumul amenzilor revine subunitatilor unde au fost constatate contraventiile. De asemenea, domnia sa ne-a declarat ca CNADNR va organiza si în perioada urmatoare astfel de actiuni de control al participantilor la trafic.

sursa: Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România SA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto