10.25.2021 10:19

S-a scumpit taxiul!

Primaria municipiului Cluj-Napoca a facut precizari privind aprobarea cresterii tarifului maximal la calatoria cu taxiul in orasul noastru.

Primaria municipiului Cluj-Napoca, prin Serviciul siguranta circulatiei urbane, retele edilitare si transport local, atrage atentia transportatorilor autorizati care detin una sau mai multe autorizatii de taxi asupra urmatoarelor aspecte:

1. Prin Hotarârea de Consiliul local nr. 597 din 30 decembrie 2013 s-a modificat tariful maximal de distanta pe timp de zi la 2,25 lei/km. Precizam faptul ca tariful pe timp de noapte a ramas nemodificat, respectiv de 3 lei/km.

2. Decizia de a stabili tarifele practicate revine dispeceratelor taxi, conform art. 15, alin. 9), din Legea nr. 38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, care prevede: ,,Taxiurile deservite de un dispecerat pot realiza serviciul de transport utilizând tarife unice sau tarife diferentiate pe categorii de autovehicule, astfel cum este prevãzut în contractul de dispecerizare”.

3. Mentionam ca numarul de autorizatii de taxi existent în momentul de fata ramâne acelasi si precizam ca nu s-au aprobat autorizatii noi de taxi.

4. Cu privire faptul ca autorizatiile de taxi existente sunt valabile pâna la data de 01 ianuarie 2015 va aducem la cunostinta ca în conformitate cu art. 11, alin. (5) din Legea nr. 38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare acestea se vor prelungi, la cerere, pentru 5 ani, cu mentinerea obligatorie a aceluiasi numãr de ordine, numai dacã la data depunerii cererii autoturismul pentru care s-a solicitat prelungirea autorizatiei taxi sau a copiei conforme nu depãseste vechimea de 10 ani de la data fabricatiei (anul de fabricatie 2004 conform cartii de identitatea a autovehiculului).

5. În conformitate cu cap. V, art. 27 din Ordinul nr. 207 din 29 octombrie 2007 – pentru aprobarea Regulamentului-cadru de acordare a autorizatiilor de transport în domeniul serviciilor de transport public local, cu privire la procedura de solicitare si prelungire a valabilitatii autorizatiilor de transport, comunicam ca transportatorii autorizati care doresc prelungirea valabilitatii autorizatiei de transport vor depune la registratura autoritatii administratiei publice locale, cu 60 de zile înainte de expirarea termenului de valabilitate (pâna la data de 31 octombrie 2014), o cerere de prelungire, însotita de declaratie pe proprie raspundere privind modificarea/nemodificarea conditiilor initiale de acordare a autorizatiei de transport.
taxi

sursa: Biroul Mass-media – Primaria Cluj-Napoca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto