09.22.2021 3:13

Rovinieta: schimbare numar de inmatriculare!

Rovinieta isi va pastra valabilitatea in situatia in care s-a schimbat numarul de inmatriculare al vehiculului?

În cazul schimbarii numarului de înmatriculare al vehiculului pentru care a fost achitata rovinieta, aceasta îsi va mentine valabilitatea numai în conditiile în care la emiterea acesteia numarul de identificare al vehiculului a fost înscris corect.

În orice alta situatie utilizatorul va solicita CNADNR – S.A., în scris, efectuarea modificarii numarului de înmatriculare în baza de date a SIEGMCR.

Pentru efectuarea modificarii utilizatorul se va prezenta la unul dintre punctele de lucruale CNADNR – S.A. (lista acestora se gaseste la www.cnadnr.ro, sectiunea Roviniete –Puncte de schimbare a numarului de inmatriculare), cu urmatoarele documente:

a) cerere scrisa, conform formularului-tip care se regaseste la www.cnadnr.ro, sectiunea Roviniete – ,”Formulare – Cerere schimbare numere inmatriculare”

b) cartea de identitate a autovehiculului în copie si original

Odata cu modificarea numarului de înmatriculare, în baza de date se va elibera, prin intermediul SIEGMCR, un document care atesta efectuarea modificarii si valabilitatea rovinietei pentru noul numar de înmatriculare, în doua exemplare identice, dintre care:

a) unul va fi stampilat de catre CNADNR – S.A. si va fi înmânat solicitantului;

b) unul va fi semnat de catre solicitant si va ramâne la CNADNR – S.A. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto