05.17.2022 6:59

Rovinieta electronica

Odata cu inceputul acestui an Guvernul a luat mai multe decizii în domeniul transporturilor. printre care si cea a introducerii rovinietei electronice.


Rovinieta electronica

Odata cu inceputul acestui an Guvernul a luat mai multe decizii în domeniul transporturilor. printre care si cea a introducerii rovinietei electronice.

Introducerea rovinietei electronice se va face începând cu 1 august 2010, înlocuindu-se astfel rovinieta clasica sub forma de autocolant. Rovinietele în forma clasica achizitionate pâna la aceasta data vor putea fi utilizate pâna la expirarea valabilitatii.

“Aceasta va însemna în primul rând o economie de timp pentru toti cei care utilizeaza astazi forma clasica a rovinietei si modernizarea unui procedeu aplicat pâna în momentul de fata, în beneficiul cetateanului”, a declarat primul-ministru Emil Boc.

Noul sistem va face posibila simplificarea procedurii de monitorizare a vehiculelor la tranzitarea retelei de drumuri nationale din România, prin identificarea automata vizuala a numerelor de înmatriculare si pozitia geografica de unde s-a facut înregistrarea. Vor fi oprite numai acele vehicule pentru care exista suspiciunea ca detinatorii nu ar fi achitat acest tarif.

De asemenea, noul sistem informatic de emitere, gestiune monitorizare si control a rovinietei (SIEGMCR) va contribui la îmbunatatirea colectarii veniturilor prin gestiunea coordonata a retelei, precum si la extinderea serviciilor oferite posesorilor de vehicule.

Utilizatorii vor putea achizitiona roviniete de la un numar mult mai mare de comercianti. Cumparatorul va primi numai documentul de plata din partea distribuitorilor în care se doreste achitarea tarifului la acestia sau o confirmare care atesta tranzactia, în cazul în care plata se efectueaza prin internet.

Potrivit ordonantei, începând cu data de 1 august 2010, constatarea contraventiilor se poate face si cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate amplasate pe reteaua de drumuri nationale din România.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto