10.17.2021 21:34

Obtinere certificat de autenticitate

Cum fac sa obtin certificatul de autenticitate, la schimbarea detinatorului vehiculului?

Pentru vehiculele care sunt sau au mai fost înmatriculate în România si care îsi schimba detinatorul, Registrul Auto Român elibereaza un certificat de autenticitate în cazul în care se mentin principalele elemente de identificare si caracteristicile constructive ale vehiculului în aceeasi configuratie ca în momentul omologarii.

Pe baza acestui certificat si a inspectiei tehnice în termen de valabilitate, vehiculul se poate prezenta la autoritatea care efectueaza înmatricularea.

Actele necesare eliberarii certificatului de autenticitate sunt:

  • cerere activitate RAR (cererea se va completa olograf de catre solicitant pe propria sa raspundere, va fi semnata în prezenta angajatului RAR care efectueaza prestatia);

 

  • act de identitate solicitant;

 

  • cartea de identitate a vehiculului;

 

  • dovada ITP în termen de valabilitate;

 

Acest document îl puteti obtine de la orice reprezentanta RAR si este valabil pentru o singura înmatriculare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data eliberarii sale.

Mentionam ca pentru activitatea de certificare a autenticitatii este necesara obtinerea în prealabil a unei programari care se face în baza datelor existente în documentele mentionate mai sus.

Pentru protectia investitiei dumneavoastra, recomandam ca aceasta activitate sa se deruleze înainte de semnarea actului de vânzare – cumparare.

Informatii suplimentare se pot obtine la tel.: 021 318.17.30 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto