01.26.2022 13:29

O noua limita pentru emisiile de CO2 si un nou mod de masurare a consumului

Parlamentul european a votat o limita drastica pentru emisiile de CO2 ale masinilor, in ciuda impotrivirilor. In plus a intrat si un proiect oentru o noua metodologie de masurare reala a consumului. Acestea vor duce si la scumpirea masinilor.

emisii-co2-95-gkm

Parlamentul a decis, cu 499 voturi pentru, 107 impotriva si 9 abtineri, ca de la 1 ianuarie 2020, limita maxima a emisiilor de Co2 sa se cifreze la 95g/km pentru orice masina produsa si vanduta in UE.

emisii-co2-95-gkm-1

Momentan limita prevazuta pentru 2015 este de 130g/kg, si va afecta motoarele de cilindre mari. Parlamentul a decis ca pana in 2023 modelele cu emisii CO2 sa ajunga la 50g/km. Pe langa asta, din 2017 vor intra in vigoare norme de masurare similare WLTP(Worldwide Harmonized Light-vehicles Test Procedures), care vor reduce foarte mult ecartul intre valorile teoretice indicate de constructori si cele obtinute de utilizatori.

 

 

 

 

 

Multi analisti considera, insa, ca acest dialog va degenera intr-un adevarat razboi între constructori si autoritati, primii temandu-se ca vanzarile le vor fi drastic afectate daca, prin adoptarea unor noi masuratori, valorile de consum reale se vor dovedi mult mai mari.

emisii-co2-95-gkm-3

Citesteste mai mult aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto