11.27.2021 14:10

Numar preferential disponibil?

Daca doresti un anumit numar pentru masina ta, poti sa verifici online daca acesta este disponibil! Uite cum trebuie sa procedezi!

Verificarea se poate face pe site-ul Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) www.drpciv.ro

1. Trebuie sa-ti faci un cont de utilizator pe www.drpciv.ro. Ai nevoie de o adresa de mail valida si de o parola cu lungimea cuprinsa intre 6 si 15 caractere! Poti sa intri aici pentru ati face acest cont de utilizator! Introdu adresa de mail si parola, apoi bifeaza casuta ca nu sunt robot si da click pe Accepta!

Cont
Vei primi pe adresa de mail acest mesaj: „Va multumim pentru inregistrare. Un cont a fost creat pentru adresa ta de e-mai. Pentru a finaliza inregistrarea folositi urmatoarea adresa de web! Aveti la dispozitie 3 zile pentru a activa acest cont. Daca acest cont nu este activat in 3 zile, va fi sters din sistem. Va rugam NU raspundeti la acest mesaj.” Da-ti click pe acest link.

Numar

Acum puteti intra in cont pentru a folosi serviciul de verificare a disponibilitatii numerelor de inmatriculare. In partea stanga exista optiunea: Disponibilitate numar inmatriculare! Trebuie sa completati primul camp cu numarul de inmatriculare pe care vreti sa-l verificati si apoi bifeaza casuta ca nu sunt robot si da click pe Verifica! Numarul de inmatriculare trebuie sa fie scris fara spatii intre caractere. Exemplu: CJ01VIP.

Site-ul va afisa imediat o scurta informatie referitoare la disponibilitatea numarului ales de d-voastra la data si ora verificarii. In acelasi timp, informatia va fi trimisa automat si pe adresa ta de e-mail. Numarul preferential se atribuie contra-cost, fata de 40 lei cat este un „numar la rand” acesta este 85 lei.

Nu pot fi atribuite combinatii de litere care pot avea semnificatii obscene sau care pot fi asociate cu denumirile unor autoritati publice. Exemplu: SEX sau MAI (Ministerul Afacerilor Interne)

Varianta atribuirii unei combinatii preferentiale este disponibila, de asemenea, si la vanzarea unei masini catre un alt proprietar.

Numar inmatriculare 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto