10.20.2021 0:55

Un nou parking de cartier

A început consultarea prealabila a cetatenilor cu privire la construirea unui nou parking de cartier

Primaria municipiului Cluj-Napoca a initiat o actiune de consultare preliminara a cetatenilor interesati cu privire la intentia construirii unui nou parking suprateran în cartierul Marasti.

Viitorul parking va avea o capacitate minima de 400 locuri si urmeaza sa fie amplasat  pe terenul care se afla în incinta formata la sud de blocul 10 de pe Calea Dorobantilor nr. 105-107, la est de blocul M3 situat pe aleea Bibliotecii, la nord de blocurile 2A si 2B situate pe Bd. 21 Decembrie 1989 nr. 150-152, iar la vest de catre Complexul P-ta Agroalimentara Marasti.

Prin amenajarea noului parking se are în vedere organizarea eficienta, functionala si estetica a spatiului, eliminarea constructiilor si a amenajarilor parazitare, asigurarea unui numar suficient de locuri de parcare, fluidizarea circulatiilor auto si decongestionarea arterelor principale, crearea si dezvoltarea de spatii verzi, locuri de joaca, de odihna si petrecerea timpului liber si, implicit, cresterea semnificativa a calitatii vietii.

În aceasta etapa de consultare prealabila fiecare vecin/rezident, agent economic, asociatie sau membru al acestora are ocazia sa-si exprime optiunea în scris. Consultarea va contine tabele cu proprietarii care sunt de acord sau nu, inclusiv cu cei care îsi rezerva dreptul de a fi indecisi. Cei care nu sunt de acord cu investitia propusa vor formula separat o adresa proprie si îsi vor sustine motivele si argumentele pertinent.

Dupa elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu si trecerea acestuia prin analiza de specialitate a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului si Urbanism, în conformitate cu prevederile HCL nr.153/10.04.2012 privind aprobarea Regulamentului local referitor la implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului, cei interesati vor fi invitati sa-si spuna din nou parerea într-un cadru organizat la sediul Primariei municipiului Cluj-Napoca.

Cei care detin locuri de parcare sau garaje în incinta mentionata sau pe Calea Dorobantilor si pe Bd. 21 Decembrie 1989 vor beneficia de prioritate în repartitia locurilor de parcare din parkingul construit în urma derularii investitiei propuse.

Aveti aici si Instiintarea Primariei Cluj-Napoca: instintare parking

Parking

sursa: Biroul Mass-media – Primaria Cluj-Napoca 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto