05.17.2022 7:38

Noi locuri de parcare si parkinguri

Primaria Cluj-Napoca a creat în anul 2011 un numar de 2.682 noi locuri de parcare în toate cartierele orasului.


Noi locuri de parcare si parkinguri

Primaria Cluj-Napoca a creat în anul 2011 un numar de 2.682 noi locuri de parcare în toate cartierele orasului.

De asemenea, a fost finalizat parkingul de cartier din Gheorgheni, de pe strada Baisoara. Noul parking asigura un numar de 354 de locuri de parcare, având un regim de înaltime de D+P+3E+terasa. Suprafata construita a imobilului este de 1.971 mp, iar suprafata desfasurata de 7.941 mp. Lucrarile au fost executate de catre asocierea Construdava-Stoneco, care a fost desemnata drept câstigatoare a licitatiei de executie cu valoarea de 4.671.361 lei (fara TVA), cu circa 80% mai putin fata de valoarea estimata în caietul de sarcini (de circa 24.300.000 lei).
 
La ora actuala, în Cluj-Napoca sunt în în executie doua parkinguri de cartier: în  Marasti (Fabricii) si Manastur (Mehedinti).

Stadiul de realizare al parkingului Fabricii din cartierul Marasti este în acest moment de circa 85%. În prezent, se monteaza armatura pe ultima placa la corpul B si se cofreaza ultimul planseu pe corpul A. Au mai ramas de executat trei plansee pe corpul C si doua plansee pe corpul D. Se executa în continuare lucrarile de instalatii. Capacitatea parkingului este de 310 locuri, iar constructia are un regim de înaltime format din D+P+3E+terasa. Suprafata construita este de 1.650 mp, iar cea desfasurata de 6.600 mp. Executantul lucrarii este SC Concefa SA, iar valoarea investitiei este de 7.243.348 lei (fara TVA). Acest pret este cu circa 72% mai scazut decât valoarea estimata în caietul de sarcini, care a fost de 26.200.000 de lei.

În urma refuzului locuitorilor de pe str. Aurel Vlaicu, unde era prevazut un parking de cartier, Primaria a decis sa mute investitia în alt amplasament. Acest amplasament se afla în zona strazii Mehedinti din cartierul Manastur. Lucrarile la acest parking au început în luna mai, iar pâna acum s-a executat circa 80% din structura de rezistenta. La momentul actual se cofreaza si se armeaza placa peste parter (ultimul element principal al structurii). Parkingul este construit de catre firma Napoca Construct, câstigatoarea licitatiei organizate în 2009 pentru realizarea parkingul de pe strada Aurel Vlaicu, cu valoarea de 2.461.724,29 lei. Regimul de înaltime al constructiei va fi  de demisol, parter si terasa, iar capacitatea sa va fi de 120 locuri.

Noile parkinguri aduc clujenilor 784 noi de locuri de parcare în conditii de siguranta si calitate si peste 5.500 mp de spatiu verde amenajat.

sursa: Biroul Mass-media – Primaria Cluj-Napoca
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto