- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Masinile inmatriculate inainte de 2007 mai platesc Timbrul de Mediu?

Posted By Florin Morariu On 4 martie 2013 @ 17:57 In Info Utile | 4 Comments

Ce se va intampla cu masinile inmatriculate inainte de anul 2007, primul an in care s-a introdus o formula de calcul a taxei de mediu?

 

  1. O scutire exclusiv pentru aceste masini nu se poate realiza, pentru ca acest lucru ar constitui discriminare si ar fi sanctionat la nivel european; de asemenea, ar genera noi procese si noi despagubiri.
  2. Solutia pentru care am optat este recalcularea cotelor pentru masinile vechi, in functie de perioada de viata a masinii, astfel incat aceste valori sa nu mai fie prohibitive. Practic, taxa pentru acest tip de masini scade semnificativ fata de situatia din prezent, ajungand la cifre rezonabile.
  3. Scopul diminuarii taxei pentru aceste masini este acela de a evita blocajul care ar putea sa apara pe piata interna si care ar genera un interes mai scazut pentru achizitionarea de masini mai putin poluante. Daca oamenii nu si-ar putea vinde masinile foarte vechi, le-ar folosi tot pe acestea, poluand in continuare.

Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/info-utile/mainile-inmatriculate-inainte-de-2007-mai-platesc-timbrul-de-mediu.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.