10.19.2021 23:39

ITP-ul este esential

Sfatul Pint.ro pentru soferi: ITP este esentiala pentru orice masina, iar siguranta în trafic este vitala pentru toti oamenii

Foarte multi soferi se gândesc la ITP ca la o formalitate, un lucru pe care trebuie sa îl faca la fiecare doi ani obligati de lege. Totusi, uzura masinii nu tine cont de lege, iar asta se întâmpla imediat ce este pusa în rulaj. Daca soferul nu acorda atentie inspectiei tehnice periodice si conditiei masinii, în timp pot sa apara defecte care îi pot pune viata sa si a celorlalti în pericol.

Asta ar trebui sa îi faca pe toti soferii sa se gândeasca la utilitatea ITP si de ce exista aceasta inspectie: sa previna accidente si sa previna pierderea de vieti. În timpul unei inspectii tehnice periodice se verifica aspectul exterior general, starea anvelopelor, nivelul noxelor, starea sistemului de frânare, starea suspensiilor si articulatiilor, dar si seriile de motor si caroserie. În plus, nu este omis nici sistemul de iluminare si nici sistemul de evacuare a gazelor de esapament.

Daca sunt gasite defecte majore sau mai multe defecte minore decât este permis, acea masina nu va trece ITP si asta înseamna preîntâmpinarea unor accidente nedorite. Sunt, de alta parte, soferi care cred ca ITP se poate trece fara probleme, într-un fel sau altul, chiar daca masina prezinta defecte însemnate. Nu este cazul. Se fac poze masinii, se tine cont de evidenta problemelor întâlnite, iar RAR o poate bloca oricând pâna vine un inspector autorizat sa verifice daca inspectia este facuta cum trebuie. Mai mult, din 2017 verificarea masinii va fi filmata, iar înregistrarile vor fi pastrate timp de doi ani si vor fi puse la dispozitia inspectorilor RAR.

Siguranta în trafic este atât responsabilitatea autoritatilor, cât si a soferilor.
Începând cu noiembrie 2014, site-ul pint.ro (ex RCA-ieftin.ro)  pune la dispozitia clientilor din Bucuresti doua tipuri de servicii ITP: Avantaj si Confort. Prin ITP Avantaj, clientii beneficiaza de tarife speciale, iar prin ITP Confort un sofer profesionist va prelua masina de oriunde din Bucuresti si o va înapoia proprietarului cu ITP facuta.

Inspectie-auto 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto