05.17.2022 8:22

Incarcator electric

GE WattStation™ este un încarcator de vehicule electrice usor de folosit, conceput de renumitul designer industrial Yves Behar


GE prezinta încarcatorul de vehicule electrice compatibil cu reteaua inteligenta

– GE WattStation™ este un încarcator de vehicule electrice usor de folosit, conceput de renumitul designer industrial Yves Behar
– Acesta va permite companiilor de utilitati sa gestioneze necesarul de electricitate, oferind consumatorilor acces mai extins la statiile de încarcare pentru vehicule  electrice
– Dispozitivul permite reducerea considerabila a timpului necesar încarcarii complete a unei masini

GE a prezentat GE WattStation, un încarcator de vehicule electrice (VE) usor de folosit. Conceput pentru a contribui la accelerarea procesului de adoptare a vehiculelor cu alimentare la reteaua electrica, GE WattStation permite reducerea considerabila a timpului necesar încarcarii vehiculelor si, cu ajutorul tehnologiei de retea inteligenta (Smart Grid), permite companiilor de utilitati sa gestioneze impactul vehiculelor electrice asupra retelelor locale si regionale.

„Utilizarea pe scara larga a vehiculelor electrice depinde de prezenta statiilor de încarcare care ar putea asigura o încarcare rapida si un mod de functionare accesibil. GE WattStation va raspunde acestei provocari,” a declarat Steve Fludder, vice-presedinte al GE Ecomagination.

Îmbinând functionalitatea cu o forma usor de folosit de catre consumatori, realizata de renumitul designer industrial Yves Behar, GE WattStation asigura scaderea timpului mediu de încarcare a vehiculelor electrice de la 12-18 ore la doar patru pâna la opt ore, în comparatie cu „nivelul 1” de încarcare standard, la un ciclu complet de încarcare pentru o baterie de 24 kWh.

„Un model bun înseamna o tehnologie noua care, odata adoptata, îti face viata mai simpla, mai frumoasa si mai sanatoasa”, a declarat Yves Behar, fondatorul companiei Fuseproject. „GE WattStation reuseste sa faca acest lucru printr-un model accesibil care se integreaza în mod natural în peisajul urban si în rutina zilnica a deplasarii cu masina”.

Dan Heintzelman, presedinte si CEO al GE Energy Services, a declarat: „Timp de peste 100 de ani, GE a depus eforturi pentru optimizarea consumului de energie. Data fiind competenta dobândita în distributia de electricitate, WattStation este o etapa naturala a angajamentului nostru privind crearea unei solutii inovatoare de ultima generatie pentru secolul urmator.”

GE WattStation va fi disponibila pentru comercializare la nivel global în 2011. Spre sfârsitul acestui an, GE va dezvalui o versiune specializata a acestui încarcator pentru uz individual.

Pe lânga GE WattStation, GE a anuntat recent doua noi parteneriate menite sa promoveze adoptarea vehiculelor electrice. În luna aprilie 2010, Project Get Ready, o initiativa non-profit condusa de Institutul Rocky Mountain si menita sa ajute comunitatile sa se pregateasca pentru vehiculele electrice, a ales GE drept consultant tehnic pentru proiectarea si planificarea retelelor electrice locale si regionale pentru vehiculele electrice.
În luna mai 2010, GE Global Research si Nissan au semnat un Protocol de Colaborare (PdC) pe o perioada de trei ani pentru a explora noi tehnologii necesare construirii unei infrastructuri de încarcare inteligente, fiabile si dinamice.

Pentru informatii suplimentare despre GE WattStation, inclusiv detalii pre-comanda, va invitam sa accesati www.ecomagination.com/wattstation.

alt

Despre ecomagination GE

GE promoveaza transformarea globala a energiei prin axarea pe inovatii si investitii în cercetare si dezvoltare în vederea accelerarii procesului de dezvoltarea si aplicare a tehnologiei pentru energie curata. De la demararea acestei initiative în anul 2005, au fost introduse pe piata peste 90 de produse cu certificarea ecomagination, generând venituri de 18 miliarde USD în 2009. Cu investitii în valoare de 5 miliarde USD în cercetare si dezvoltare în primii cinci ani de existenta, GE s-a angajat sa dubleze investitiile în ecomagination si sa colaboreze cu partenerii sai pentru a accelera noua era a inovatiilor energetice. Compania va investi 10 miliarde USD în cercetare si dezvoltare în urmatorii cinci ani si îsi va dubla eficienta energetica operationala, reducând în acelasi timp emisiile de gaze cu efect de sera si consumul de apa. Ca parte a acestei initiative, GE a lansat „Competitia GE ecomagination: energizarea retelei”, un angajament financiar de 200 milioane USD care încurajeaza specialistii în inovatii sa se alature celor care construiesc reteaua energetica de noua generatie. Pentru informatii suplimentare va invitam sa accesati pagina ecomagination la adresa http://www.ecomagination.com

Despre GE

GE (NYSE: GE) este o companie de tehnologii inovatoare si diversificate, având ca obiectiv principal solutionarea celor mai stringente probleme ale lumii. De la motoare de aeronave si productia de energie la servicii financiare, servicii medicale si programe de televiziune, GE este prezenta în peste 100 de tari si are aproximativ 300.000 de angajati în întreaga lume. Pentru mai multe informatii va rugam vizitati pagina de internet a companiei la: www.ge.com

Sursa: Grayling România
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto