06.15.2021 13:41

Evaluare si validare dosare Rabla 2014

Lista persoanelor juridice si institutiilor publice acceptate si respinse în Programul Rabla 2014 a fost postata pe site-ul AFM

Administratia Fondului pentru Mediu anunta închiderea unei noi etape de evaluare si validare a dosarelor depuse de persoanele juridice si institutiile publice în Programul Rabla 2014.

În aceasta etapa, au fost analizate un numar de 331 dosare depuse de persoane juridice si institutii publice. Din acestea:

– 117 dosare au fost acceptate pentru 366 autovehicule

– 214 dosare au fost respinse

De asemenea, în Comitetul de avizare al Administratiei Fondului pentru Mediu au fost acceptate si 5 contestatii pentru 13 autovehicule.

Lista persoanelor juridice si a institutiilor publice, care au fost acceptate si respinse în program, este publicata pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului.

Persoanele juridice si institutiile publice care au fost acceptate în program se pot adresa unuia dintre producatorii/dealerii auto care au fost validati în Programul Rabla 2014.

Persoanele juridice si institutiile publice care au fost respinse au posibilitatea sa depuna contestatii în termen de 5 zile de la data comunicarii rezultatelor, începând cu data de 17 iulie 2014.

De asemenea, solicitantii respinsi pot depune un nou dosar de acceptare, la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu, pâna la data de 1 septembrie 2014.

Pâna în prezent, la registratura Administratiei Fondului pentru Mediu a fost înregistrat un numar total de 1.286 dosare.

Informatii suplimentare

Prin Programul Rabla, Administratia Fondului pentru Mediu a emis 3.000 de tichete pentru persoanele juridice si institutiile publice.

În cele II-a etape anterioare de evaluare si validare a dosarelor depuse de persoanele juridice si institutiile publice în Programul Rabla 2014 au fost analizate în total 335 dosare dintre care:

– 140 de dosare au fost acceptate pentru 495 autovehicule

– 195 dosare au fost respinse

Pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cât mai prietenoase cu mediul, se ofera posibilitatea acordarii, pe lânga prima de casare, a unui eco-bonus în valoare de 500 lei pentru:

– achizitionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6

– achizitionarea unui autovehicul nou, al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100g/km;

– achizitionarea unui autovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid

La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe lânga prima de casare, o reducere în cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

New-Car

sursa: Biroul Comunicare – Administratia Fondului pentru Mediu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto