05.11.2021 6:59

Drepturile asiguratilor in cazul daunelor auto

Informare de Presa APIA privind drepturile asiguratilor in cazul daunelor auto

Autoturismul tau a suferit un accident rutier? Ai dreptul sa alegi constatatorul, reparatorul si piesele! Decide in cunostinta de cauza!

In ultima perioada de timp, solutionarea daunelor auto rezultate din accidentele rutiere a devenit o sursa de probleme si litigii intre entitatile implicate (asigurator, reparator si proprietar) care, de foarte multe ori au “prins la mijloc” proprietarul autovehiculului avariat in sensul ca, de multe ori, fie reparatiile s-au facut in ateliere neautorizate de catre producator, fie s-au folosit piese de schimb necorespunzatoare, fie ambele, ceea ce a condus, in numeroase cazuri, la scaderea calitatii lucrarilor efectuate.

Problemele de acest fel, care apareau sporadic in perioada anterioara anului 2009 au devenit, in ultima vreme, frecvente, ajungand deseori subiect de presa si tema de dezbatere intre entitatile implicate in cadrul unor conferinte si evenimente de profil.

Din experienta membrilor nostri, s-a constatat ca la aceasta situatie a contribuit, pe langa unele lipsuri sau inconsistente ale legislatiei referitoare la asigurarea auto si informarea deficitara a proprietarilor/utilizatorilor de autovehicule implicate in evenimente rutiere, in ceea ce priveste procedura de urmat in caz de dauna, precum si optiunile existente.

In acest sens, in calitate de asociatie profesionala reprezentativa pentru sectorul auto din Romania APIA a elaborat si a postat pe site-ul propriu, la adresa de web (http://www.apia.ro/solutii-daune-auto/) un pachet informativ in care sunt descrise drepturile dar si optiunile pe care le are proprietarul/utilizatorul unui autovehicul avariat in urma unui accident rutier, atat in ceea ce priveste unitatea reparatoare la care urmeaza sa sa efectueze remedierea daunei cat si in ceea ce priveste componentele utilizate.

car_crash

Despre Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule din Romania

Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile – APIA – a luat fiinta in anul 1994 si reuneste azi cele mai importante societati din domeniul automobilului: producatorii nationali, importatorii de autovehicule precum si alte firme de renume din domeniul componentelor si accesoriilor auto sau al lubrifiantilor.

Incepand cu anul 1996, APIA este membru al Organizatiei Internationale a Constructorilor de Automobile – OICA, forul mondial al constructorilor de automobile.

Tel: +4031.405.83.35
Fax: +4021.668.52.70
Email: apia@apia.ro
Pagina: http://apia.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto