09.23.2021 9:32

Detectarea soferilor care nu si-au achizitionat rovinieta

18 noi camere de monitorizare video pentru detectarea soferilor care nu si-au achizitionat rovinieta.

Începând de data de 28 octombrie 2013, ora 00:00, au fost puse în functiune pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din România 18 noi camere de monitorizare video ce vor detecta autovehiculele care circula fara rovinieta.

Pâna în acest moment în reteaua rutiera nationala se aflau în functiune 24 de puncte de control (10 fixe, 14 mobile). Prin adaugarea celor 18 vom spori cu 75% gradul de control al autovehiculelor din trafic. În perioada urmatoare, pâna în toamna anului 2014, vor mai fi instalate înca 45 de camere, ceea ce înseamna cresterea si întarirea sistemului de supraveghere cu aproape 100%.

În urma amplasarii celor 24 de camere, în anul 2010, s-a simtit o crestere sensibila a veniturilor din taxa de rovinieta. Instalarea celor 63 de noi camere va duce la o crestere considerabila a veniturilor rezultate din aceasta taxa. Numarul mai mare de puncte de control genereaza cresterea gradului de plati voluntare a rovinietei cu un procent de minim 25%.

Camerele au fost amplasate strategic, în puncte care nu pot fi ocolite de soferi, iar pe timpul noptii, sistemele de supraveghere vor detecta placutele masinilor si în infrarosu.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din România a încheiat pâna în momentul de fata contracte ce permit plata rovinietei de catre participantii la trafic prin sistemul sms cu doi din cei trei mari operatori de telefonie mobila. În cursul saptamânii viitoare urmeaza a fi încheiat contract si cu cea de-a III-a mare companie de telefonie mobila din tara noastra.

Dispozitive le de control fac parte dintr-un sistem informatic compact al CNADNR SA. Pe soselele din România sunt amplasate posturi de control dotate cu camere de luat vederi, care recunosc numerele de înmatriculare ale masinilor de la o distanta de 20 de metri. Numarul de înmatriculare al autoturismului este verificat în baza de date si în cazul în care nu a fost platita rovinieta proprietarul masinii va fi amendat.

Rovinieta

sursa: CNADNR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto