01.23.2022 11:40

Cum puteti pacali radarul cu laser

Politistii au inceput sa foloseasca din ce in ce mai des radarele cu laser, care sunt spaima vitezomanilor.Ca sa scapi cu permisul in buzunar, trebuie sa stii ca s-a inventat un detector si pentru asa ceva.

Este cel mai modern radar pe care-l au politistii. E mic, usor de ascuns si un partener de nadejde al agentilor. Radarul cu laser prinde tot ce misca, de la 1.200 de metri distanta.

ZoomSite-urile de specialitate vand detectoare pentru cel mai inteligent sistem de masurare a vitezei detinut de Politie

Asa ca soferii nu mai au cum sa scape de acest ochi vigilent. Pana mai ieri, spaima vitezomanilor era imposibil de detectat, dar cum romanul este extrem de inventiv, s-a reusit sa se creeze un „antidot”. Site-urile  de specialitate vand sisteme de ultima generatie, care te avertizeaza ca urmeaza sa fi „vanat” de un radar cu laser. „Noul Escort ShifterPro este cel mai evoluat sistem de protectie impotriva pistoalelor laser, special gandit sa te protejeze de amenzi. Acesta include diode laser montate frontal, un modul interfata, un buton discret care ii maximizeaza efectul in fata pistoalelor laser. Eficienta este de 100%, cu atat mai mult cu cat masina este tinta directa a semnalului laser al radarului”, ne-au precizat cei de la falcon.ro. Un astfel de detector costa 2.780 de lei si contine difuzoare, doua emitatoare-receptoare, buton de pornire/oprire cu alerta pe LED si cabluri incluse si se monteaza in ateliere de specialitate.

Politistii spun ca o astfel de aparatura este legala.

„Detectoarele sunt legale, in schimb aparatele care bruiaza nu. Cine este prins cu asa ceva ii e confiscata aparatura si primeste o amenda intre 810 si 1.080 de lei. Pana acum, in judetul Ilfov nu au fost prinsi soferi cu aparate de bruiaj”, ne-a declarat Maria Vasile, de la IPJ Ilfov. Radarul cu laser e folosit de agentii din 80 de state. La noi exista doua astfel de sisteme, iar unul dintre ele ii „vaneaza” cu succes pe vitezomanii de pe DN1.

In weekend-ul care tocmai a trecut, politistii s-au aflat la datorie. Au iesit pe teren cu radarele, inclusiv cu laserul. Acestia i-au asteptat pe soferi, care se intorceau de la munte, pe pasarela din Saftica, de pe DN1. „De vineri pana duminica, 713 soferi au fost amendati, dintre care 395 pentru ca au depasit viteza legala. S-au retinut 44 de permise, dintre care 12 pentru viteza, 20 de certificate de inmatriculare si s-au dat amenzi in valoare totala de 86.980 de lei”, ne-au precizat reprezentantii IPJ Ilfov.

politisti

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto