05.17.2022 7:19

Cum poti fi furat la service-ul auto

In ultima perioada calitatea serviciilor din service-urile auto s-au imbunatatit simtitor insa chiar si asa poti fi pacalit daca nu ai minime cunostiinte tehnice. Pro motor a facut o lista cu 7 modalitati prin care mecanicii te pot fura:

1. Nu inlocuiesc consumabilele

Filtrele de aer, ulei, combustibil. Aici se inregistreaza cele mai multe furturi. Ca sa nu fii furat cere sa primesti piesele vechi.

2. Iti monteaza alte piese decat cele aduse de tine

S-ar putea sa te crezi in siguranta daca vi cu piesele de acasa dar nu e neaparat valabil. Unii mecanici inlocuiesc piesele cu altele vechi si le pastreaza pe cele noi. Noteaza-ti seriile pieselor sau marcheazale si verifica imediat dupa iesirea din service.

3. Nu schimba uleiul

In loc sa schimbe uleiul cu unul noi, il completeaza si restul ramane la ei. Ca sa nu fii pagubit mergi la un service care are fereastra de unde poti privi operatiunile facute.

4. Nu identifica cauza reala a problemelor masinii

Acestea sunt cele mai costisitoare greseli, diagnosticarea incorecta  se practica foarte des tocmai ca sa te reintorci la service. De exemplu, daca tu ai probleme cu caseta de directie, iar ei ti-o înlocuiesc dar nu rezolva si celelalte probleme de pe puntea respectiva, aceasta operatie poate fi inutila, pentru ca piesele defecte vor afecta si piesa proaspat inlocuita.

 

5. Se plimba cu masina ta ca sa „testeze” modificarile facute

Este normal ca ei sa testeze masina dupa modificarile facute, insa uneori tura dureaza excesiv de mult. Noteaza-ti inainte sa lasi masina, numarul de kilometrii si nivelul de carburant.

6. Iti recomanda operatiuni de servisare inutile

Pentru a fi siguri ca rezolva problema acestia recomanda si operatiuni inutile. Documenteaza-te inainte si cere sa ti se explice detaliat de ce este necesara fiecare dintre operatiunile propuse.

7. Iti vand piese la suprapret

Una din cele mai utilizate metode este umflarea preturilor la piesele comandate. La unele service-uri cumpararea pieselor de la ei este obligatorie pentru a-ti repara masina. Uneori preturile pot fi chiar duble la ei asa ca ar fi recomandat sa cauti si tu inainte niste preturi ca sa vezi diferenta.

Lincoln Complimentary Maintenance Program

Citeste mai mult.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto