- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Cum îti încasezi banii din asigurarile RCA

Posted By Florin Morariu On 12 septembrie 2012 @ 15:34 In Info Utile | No Comments

RFI trateaza într-un text amplu, mai multe situatii reale în care se poate gasi un sofer asigurat RCA. Acest material încearca sa raspunda la întrebari comune, cum ar fi: când trebuie sa fiu despagubit, când încasez banii, ce trebuie facut.

Unul dintre cazuri este acela când doi participanti la trafic circula în acelasi sens de mers iar cel din fata intentioneaza sa vireze stânga pe un drum laturalnic iar cel din spate se angajeaza în depasirea acestuia si se lovesc. În acest caz se stabileste culpa comuna.Al doilea caz este acela când amândoi circula în acelasi sens de mers în afara localitatii, unde drumul este marcat cu linie discontinua si este permisa depasirea; soferul din spate se angajeaza regulamentar în depasirea autovehiculului ce ruleaza în fata sa, iar în acest moment cel depasit intra si el în depasirea altui autovehicul, acrosând masina din dreptul sau.Si în acest caz se stabileasca culpa comuna atât de catre politie, cât si de catre asigurator, în cazul în care se merge la politie si se emite proces-verbal de constatare sau la asigurari, în situatia în care cazul se rezolva pe cale amiabila.  Metoda de plata din partea asiguratorului prespune ca ambii conducatori sa mearga la societatea de asigurare RCA a celuilalt unde va fi despagubit cu jumatate din contravaloarea reparatiilor. Mai exact, fiecare primeste jumatate din bani de la asigurarea celuilalt pe despagubire.

În cât timp pot actiona în instanta o firma de asigurari daca nu m-a despagubit ?

Dupa ce societatea v-a înstiintat în scris ca nu va plateste dosarul, imediat, sunteti îndreptatit sa-i actionati în instanta, însa mai întâi este necesara efectuarea unei proceduri prealabile a concilierii directe, având în vedere ca este vorba de un raport juridic comercial.

Citeste articolul integral pe RomaniaLibera.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/info-utile/cum-iti-incasezi-banii-din-asigurarile-rca.html

URLs in this post:

[1] Citeste articolul integral pe RomaniaLibera.ro: http://www.romanialibera.ro/bani-afaceri/finante/cum-iti-incasezi-banii-din-asigurarile-rca-276870.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.