11.29.2021 3:25

Codul rutier se schimba peste cateva zile

Noul cod rutier va intra in vigoare in 6 februarie dupa ce luna trecuta Executivul a aprobat normele de aplicare. Principalele modificari sunt referitoare la transportul copiilor in masina. astfel copii sub 12 ani nu pot fi transportati pe scaunele din fata, cu exceptia bebelusilor care sunt transportati in dispozitive speciale.

 

„Copiii in varsta de pana la 3 ani nu pot fi transportati in autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranta, cu exceptia autovehiculelor destinate transportului public de persoane, precum si a taxiului, daca in acestea din urma ocupa orice alt loc decat cel de pe scaunul din fata. In aceste situatii, transportul se realizeaza sub supravegherea unei persoane, alta decat conducatorul auto”, se specifica in Codul Rutier.

Copiii care au o inatime de cel putin 135 centimentri trebuie transportati in scaun cu susteme de siguranta. Cei acre au o inaltime mai mare de 1.35 metri trebuie fixati cu centura de siguranta din spate. Dispozitivele de fixare in scaun trebuie sa fie omologate si adecvate caracteristicilor fizice ale copiilor. Sanctiunea pentrun erespectarea acestui cod este de 5 puncte amenda, adica 450 de lei.

politia_rutiera_c95b937aaa

Citeste mai mult. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto