11.29.2021 2:21

Codul rutier se schimba din nou

Guvernul a publicat un nou proiect de modificare a Codului Rutier. Iata cateva dintre principalele modificari. Guvernul interntioneaza sa modifice din nou OUG 195/2002, referitoare la circulatia pe drumurile publice.

13920341566dc57d7a

 
Printre principalele modificari sunt urmatoarele:

-Posesorii unui permis de categorie B vor putea sa conduca, pe drumurile publice, tractoare cu masa maxima de 3,5 tone.

-Se clarifica regimul cetatenilor straini care locuiesc de cel putin sase luni in Romania si care pot solicita obtinerea unui permis de conducere.

-Permisul de conducere poate fi anulat chiar si in varianta in care soferul care a provocat un deces sau vatamare corporala primeste drept pedeapsa amenda, nu doar daca este condamnat la inchioare. Noua forma stabileste drept conditie de anulare a permisului de conducere situatia urmatoare: “titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva la pedeapsa inchisorii sau amenzii ori cand instanta a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere pentru o infractiune care a avut ca rezultat uciderea sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsita ca urmare a nerespectarii regulilor de circulatie”.

Citeste articolul original. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto