10.17.2021 21:15

Ce trebuie sa stii cand inchiriezi o masina in UE

Te-ai decis sa inchiriezi o masina pentru o calatorie de afaceri sau pentru petrecerea vacantei in Europa, dar nu stii cum sa procedezi si la ce trebuie sa fii atent? Inchirierea unei masini este de cele mai multe ori un mijloc practic si comod pentru a calatori in Europa. Insa, necitirea conditiilor de inchiriere, a informatiilor privind atentionarile speciale sau a celor privind raspunderea companiei iti poate crea o multime de surprize neplacute. Iata cateva sfaturi practice care sa te ajute sa viti eventualele probleme.

Inainte de inchirierea masinii se recomanda sa compari ofertele astfel incat cea aleasa sa corespunda nevoilor tale, disponibilitatilor si bugetului alocat. De regula o masina se inchiriaza avand in vedere trei considerente: numarul de persoane cu care calatoresti si al bagajelor, numar kilometrilor pe care planuiesti sa ii parcurgi si caracteristicile masinii. Spre exemplu pentru o zona montana se recomanda o masina cu o capacitate mare, iar pentru vizitarea unei zone istorice o masina de dimensiuni mai mici.

Sfaturi:

– verifica inainte de a face rezervarea ce au spus alti consumatori despre  companie

– nu incerca sa te ghidezi doar dupa pret, conditiile de inchiriere sunt cele care ar trebui sa iti ofere siguranta unei inchirieri fara probleme

Inchirierea masinii online

Este cunoscut faptul ca inchirierea unei masini prin intermediul platformelor web site-urilor specializate iti ofera comoditate si rapiditate. Inainte de a rezerva masina trebuie sa citesti conditiile generale de rezervare si conditiile de inchiriere ale compaiei de inchirieri.

Platformele online trebuie sa ofere informatii despre:

– conditii de inchiriere

– categoria, marca, tipul si clasele masinilor de inchiriat

– dotari suplimentare ale masinii

– varsta si permisul de conducere

– metodele de plata acceptate

– documentele necesare la preluarea masinii

– tariful de inchiriere cu toate taxele incluse si taxele suplimentare

– conditii de livrare si returnare a masinii

– modificarea si anularea rezervarii

Este important de stiut ca, daca rezervarea a fost efectuata prin intermediul unei platforme online specializate, preluarea masinii de la compania de inchirieri presupune si semnarea unui contract de inchiriere ale carui clauze sa fie in acord cu informatiile furnizate prin platforma. Cu toate acestea este recomandat sa citesti contractul sa vezi daca informatiile coincid.

Sfaturi:

-citeste cu atentie conditiile de rezervare

– asigura-te ca detii un card valabil si acceptat de compania de inchirieri

– verifica daca datele introduse in sistemul de rezervari sunt corecte.

– verifica daca voucher-ul emis contine aceleasi date cu cele transmise de tine

– cere informatii despre pretul serviciilor suplimentare

– verifica tipul de asigurare pentru autoturismul inchiriat

 

Conditii de plata a pretului inchiriarii si a garantiei

De regula plata pretului inchirierii se face cu card de credit si in avans, cu atat mai mult daca inchirierea masinii s-a facut online. in acesta situatie, companiile de inchiriei mentioneaza in mod expres tipul cardului de credit acceptata pentru plata, dar si faptul ca la preluarea masinii se impune prezentarea aceluiasi card cu care s-a efectuat plata.

Prezentarea aceluiasi card de credit cu care s-a efectuat plata este necesara si pentru constituirea depozitului(garantiei) inainte de preluarea efectiva a masinii. Unele companii nu accepta plata in  numerar sau accepta doar alaturi de un card de credit din motive de securitate.

Garantia de restituie daca ai predat masina in aceeasi stare in care ai preluat-o, daca nu prezinta nici o zgarietura sau decetiune si daca ai predat toate echipamentele, accesoriile si documentele primite la livrare. Garantia se retine total sau partial daca masina asuferit avarii din vina ta si acestea nu sunt acoperite de asigurarile incluse in pret sau cele suplimentare platite de tine. daca garantia reprezinta franciza pentru avarii acesta se retine in totalitate.

Driver

Citeste mai mult. 

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto