12.05.2021 20:03

Ce se mai inmatriculeaza in Cluj ?

In luna septembrie s-au inmatriculat peste 2.000 de masini conform Directiei Regim Permise si Inmatriculari a Vehiculelor.


Ce se mai inmatriculeaza in Cluj ?

In luna septembrie s-au inmatriculat peste 2.000 de masini conform Directiei Regim Permise si Inmatriculari a Vehiculelor.

Dintre aceste inmatriculari, masinile noi au fost doar 168 de unitati iar masini de ocazie inmatriculate pentru prima oara au fost 779 de unitati. Pe langa acestea s-au mai reinmatriculat inca 1.057 de autovehicule. In total s-au inmatriculat in Cluj-Napoca doar in luna septembrie 2.004 autoturisme.

Daca ne uitam dupa inmatricularile masinilor noi, cele mai multe au fost marca Dacia cu 56 unitati, urmate de Peugeot cu 18 unitati si Volksvagen cu 13 unitati. De asemenea s-au mai inmatriculat 11 autoturisme Renault, cate 8 Ford, Opel si Seat.

Daca ne uitam la inmatricularile masinilor de ocazie vom observa ca pe primul loc este Volkswagen cu 209 unitati, urmata indeaproape de Opel cu 195 de unitati si la mare distanta Ford cu 83 de unitati. De asemenea in Cluj s-au mai adus si 57 autoturisme Audi, 37 BMW, 28 Seat si 23 Skoda.

La reinmatriculari pe prima pozitie se situeaza tot Volkswagen cu 187 de unitati, urmata de Dacia cu 149 de unitati, Opel cu 96 de unitati si Ford cu 81. S-au mai reinmatriculat 72 autoturisme Renault, 66 Skoda, 53 BMW, 50 Peugeot si 49 Audi.

In concluzie, masinile de ocazie se vand de 4,5 ori mai bine decat masinile noi daca avem in vedere doar autovehiculele inmatriculate pentru prima oara. Daca punem in calcul tot ce s-a inmatriculat in septembrie, proportia este de aproape 11 masini de ocazie la una noua.

Asadar piata de masini noi este in cadere libera, cu toate ca in prezent este ajutata si de Programul Rabla aflat pe ultima suta de metri iar in continuare la putere raman masinile second-hand.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto