09.23.2021 9:03

Ce risti daca circuli cu masina fara sa ai placute cu numar de inmatriculare

Legislatia rutiera interzice folosirea masinilor pe drumurile publice daca nu au placute de inmatriculare. Cei care conduc fara a avea placutele montate pot primi amenzi drastice sau chiar pedepse cu inchisoarea. 

Cei care conduc o masina neinmatriculata risca sa fie pedepsiti cu inchisoare de la unu la trei ani sau cu amenda. Cu inchisoare de la trei luni la doi ani sau cu amenda sunt pedepsiti si soferii care tracteaza remorci neinmatriculate sau inmatriculate dar fara numere pe vehicul.

Soferii care circula doar cu una dintre placute, nu scapa nepedepsiti nici ei. In acest caz vei primi intre 9 si 20 puncte amenda si 6 puncte penalizare plus ca iti va fi retinut certificatul de inmatriculare.

Pe langa toate aceste sanctiuni, politistii au dreptul sa imobilizeze masina daca este neinmatriculata sau nu are montate placutele cu numere.

imatri

In alta ordine de idei, autoritatile pot sanctiona soferii si in situatiile in care masinile:

  • au placute care nu corespund standardelor in vigoare (doua sau trei puncte-amenda, confiscare si retinerea certificatului de inmatriculare);
  • au placute deteriorate, murdare ori acoperite cu gheata sau zapada, fiind impiedicata identificarea numarului de inmatriculare (doua sau trei puncte-amenda);
  • au pe placute aplicate folii sau alte dispozitive care nu permit citirea numarului de inmatriculare (doua sau trei puncte-amenda);
  • au placute care nu sunt fixate in locurile special destinate (de la noua la 20 de puncte-amenda si sase puncte de penalizare).

Citeste mai mult. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto