10.17.2021 22:18

Ce au discutat liderii USL la Parlament.

Pachetul legislativ pregătit pentru taxa de primă înmatriculare şi rovignetă

Premierul Victor Ponta şi ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, s-au întâlnit astăzi la Parlament cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi cu parlamentari din PNL şi PSD pentru a discuta o strategie de implementare a Mecanismului de Cooperare şi Verificare.

Surse din USL au declarat pentru gândul că s-a discutat ca recuperarea banilor plătiţi pentru taxa de primă înmatriculare să fie făcută de la administraţiile financiare, fără ca oamenii să se mai adreseze instanţei de judecată.

“Va scădea presiunea de pe instanţe. Omul nu se va mai duce în instanţă, unde oricum câştiga, ci va merge direct la administraţiile financiare pentru recuperarea banilor. Oricum era o tragere de timp şi oamenii câştigau aceste procese”, au precizat sursele citate.

Potrivit celor din USL, cei care au bani de recuperat din taxa de primă înmatriculare îi vor primi eşalonat în patru-cinci ani.

“Suma datorată de statul român este de aproximativ 400 milioane de euro. Ministerul va decide în cât  timp se vor plăti eşalonat aceşti bani”, au afirmat surse din USL.

Citeşte articolul integral pe gandul.info 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto