10.20.2021 1:31

Cat de des trebuie spalata masina

Una dintre cele mai dese intrebari care apar atunci cand se discuta despre intretinerea masinii este cat de des trebuie ea spalata. Unii afirma ca operatiunea trebuie repetata intr-un ciclu saptamanal pentru ca vopseaua sa fie protejata, dar aceasta perioada trebuie ajustata in functie de anumiti factori.

In principiu, masina trebuie spalata atunci cand se murdareste, nu? Teoretic da, insa trebuie avuta atentie la anumiti factori. De exemplu, chiar si vara cand masina nu se murdareste atat de repede, este recomandata spalarea exteriorului atunci cand pasarile lasa urme nedorite pe caroserie. Gainatul de pasare conține substante active cu rol coroziv, astfel incat lacul si vopseaua pot fi afectate. Daca acesta nu este eliminat, daunele pot fi foarte greu de reparat, de multe ori fiind necesara revopsirea elementului respectiv. De aceea, este nevoie de masuri rapide in astfel de situatii. Aceeasi situatie se aplica si dupa drumurile lungi, cand partea frontala a masinii este plina de insecte. Un caz similar apare cand parcati masina sub anumiti copaci care, in anumite perioade ale anului, secreta un tip de clei. Acesta are, de asemenea, rol nociv asupra caroseriei si trebuie indepartat cat mai repede posibil.

Un alt caz in care este nevoie de spalari repetate ale exteriorului este pe timpul anotimpului rece. Substantele cu care se stropesc strazile pentru deszapezire si prevenirea inghetului sunt corozive si afecteaza in timp vopseaua si lacul masinii. Astfel, pe parcursul anotimpuluirece se recomanda drumurile regulate la spalatorie. Un aspect de care trebuie tinut cont este atentia mai mare spre zonele din zona pasajelor rotilor si sub masina. Jetul de apa trebuie sa ajunga si in aceste zone pentru a curata suprafata de sare si agenti corozivi.

Traiesti intr-o zona poluata? Daca da, efectul nu este doar asupra sanatatii tale, ci si al masinii pe care o conduci. In momentul in care ploua, substantele acide din aer sunt preluate de apa si se depun pe vopseaua masinii. Ele sunt vizibile prin micile pete care, daca nu sunt curatate devin permanente, erodand stratul de lac.

De aceea, raspunsul la intrebarea pusa in titlu este, de cele mai multe ori, ca depinde de situatie, de mediu si de anotimp. Daca nu apar probleme precum cele de mai sus, iar masina se mentine curata, atunci poti trece pe la spalatorie si o data la fiecare luna. Nu este nimic gresit in asta.

blue-wave-picture-1-672x442

Sursa. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto