05.17.2022 7:27

Autorizatiile de taxi – netransmisibile

Specula cu autorizatii de taxi care a aparut in ultimul timp pe diferite pagini de web a atras atentia Primariei Cluj-Napoca.


Autorizatiile de taxi sunt netransmisibile

Primaria Cluj-Napoca s-a sesizat cu privire la specula cu autorizatii de taxi care a aparut in ultimul timp pe diferite pagini de web.

Astfel, ca urmare a anunturilor aparute cu privire la vanzarea de autorizatii de taxi, primarul Sorin Apostu atrage atentia asupra riscului la care se expun cei care recurg la acest lucru, respectiv, toate autorizatiile taxi si ecusoanele pe care detinatorii legali le-au transferat, sub orice forma, altei persoane juridice sau fizice, vor fi retrase de catre autoritatea de autorizare – Primaria Cluj-Napoca.

Cu alte cuvinte, cei care “achizitioneaza” o autorizatie de taxi nu vor putea practica activitatea de taximetrie deoarece acea autorizatie nu va fi valabila.

Reamintim ca in conformitate cu prevederile legii 38/2003 modificata si completata de legile 265/2007 si 68/2008, autorizatia de transport este unica, netransmisibila, si confera dreptul de a participa la procedura de atribuire in gestiune a executarii unui serviciu de transport, procedura la finalul careia se poate elibera autorizatia de taxi pentru fiecare masina detinuta in proprietate sau cu contract de leasing.

Atentie! Autorizatia de transport si autorizatia de taxi sunt doua documente distincte. Daca numarul autorizatiilor de transport este nelimitat, conform art. 9 legea 265/2007, numarul autorizatiilor de taxi, pentru Cluj-Napoca, este de 4 la 1.000 locuitori, conform art. 14 din 68/2008.

sursa: Biroul Mass media – Primaria Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto