- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Anvelopele mentionate in C.I.V.

Posted By florin.morariu@auto-business.ro On 1 ianuarie 2009 @ 11:35 In Diverse,Info Utile | No Comments

Pentru a completa in cartea de identitate a vehicululuiĀ  alte anvelopele si jante trebuie sa prezentati vehiculul la R.A.R.

Mentionarea in C.I.V. a anvelopelor optionale.

Pentru a completa in cartea de identitate a vehiculului (C.I.V.) alte anvelopele si jante ce pot fi montate optional pe un anume tip de autovehiculul (mentionate in documentele de omologare de tip a vehiculului), trebuie sa prezentati vehiculul echipat cu anvelopele respective la una dintre reprezentantele R.A.R.

Tariful pentru o astfel de prestatie este in jurul sumei de 100 RON.

In cazul unui vehicul echipat cu anvelope/jante care nu sunt mentionate in documentele de omologare acesta determina reomologarea vehiculului, operatiune care presupune inclusiv efectuarea obligatorie a incercarilor privind performantele sistemului de franare si etalonarea vitezometrului, si, daca Laboratorul de Incercari pentru siguranta rutiera decide, a incercarilor privind stabilitatea vehiculului si zgomotul acestuia. Omologarea se va acorda numai daca rezultatele incercarilor si verificarilor efectuate atesta indeplinirea conditiilor tehnice aplicabile.

sursa: RAR


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/info-utile/anvelopele-mentionate-in-civ.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.