05.17.2022 7:50

Amenzi aplicate electronic

Primaria municipiului Cluj-Napoca implementeaza un sistem electronic de gestiune a parcarilor din zona centrala.


Sistem electronic de aplicare a amenzilor pentru parcarea ilegala

Primaria municipiului Cluj-Napoca implementeaza un sistem electronic de gestiune a parcarilor din zona centrala.

Astfel, politistii comunitari care fac verificarile parcarilor din zona centrala vor avea în dotare un PDA (telefon mobil mai sofisticat) si o imprimanta mobila cu ajutorul carora vor fotografia masina parcata ilegal.

Aceasta imagine se va transmite în serverul din primarie (prin internet mobil). Sistemul are capacitatea sa verifice dupa numarul masinii daca aceasta apare în evidentele Primariei cu amenzi neachitate. În situatia în care mai are amenzi neachitate, la a treia amenda se va ridica masina. Procesul-verbal de constatare a contraventiei se listeaza pe imprimanta mobila se afiseaza pe parbrizul masinii.

Sistemul va înregistra automat amenda în baza de date, care va lista exemplarul care ramâne la Politia Comunitara.

În total, au fost achizitionate 9 statii în sistemul de gestiune a parcarilor. Durata medie pentru efectuarea unei proceduri este de 1,5 minute, în functie de viteza internetului. Estimam realizarea unui numar dublu de amenzi raportat la cele aplicate prin sistemul clasic. Practic 9 dintre politistii comunitari vor dispune de acest sistem.
 
Zona centrala are 3.133 de locuri de parcare. Numarul mediu al amenzilor aplicate pe zi era de 300. Valoarea amenzilor pentru parcari neregulamentare pe domeniul public este stabilita prin HCL-uri între 200 si 400 de lei.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto