- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Acum poti recupera taxa auto fara proces

Posted By Andreea Fagadar On 28 august 2015 @ 9:00 In Info Utile | No Comments

O ordonanta aprobata miercuri de Guvern prevede ca persoanele care au achitat taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule pot solicita restituirea banilor pe care administrativa, fara a mai fi nevoie sa deschida actiune in instanta.

Cum recuperezi taxa auto

Persoanele care doresc sa recupereze taxa auto de la stat pot solicita restituirea banilor prin cerere adresata organului fiscal. Cererile se solutioneaza in termen de 45 de zile de la inregistrare, prin decizie care se counica persoanei in cauza in maximul 10 zile de la emitere.

In cazul unei decizii nefavorabile, precum si in cazul in care cererea nu a fost solutionata in termenul legal, persoana interesata poate face contestatie in termen de 30 de zile de la comunicarea deciziei sau, dupa caz, de la implinirea termenului in care decizia trebuia comunicata. Contestatia se solutioneaza in 45 de zile de la inregistrare. Daca nici in acest termen solicitarea de restituire a taxei nu este solutionata sau persoana interesata contesta in continuare decizia organului fiscal, persoana interesata poate face plangere la instanta judecatoreasca de contencios administrativ competenta.

Sumele reprezentand taxa speciala pentru autoturisme si autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisii poluante provenite de la autovehicule, precum si dobanzile datorate contribuabilului, actualizate cu indicele preturilor de consum publicat pe portalul Institutului Naţtional de Statistica, se restituie conform prevederilor legale in vigoare, respectiv pe parcursul a 5 ani calendaristici, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.

Procedura de efectuare a platii va fi stabilita prin ordin al ministrului mediului, apelor si padurilor si al ministrului finantelor publice. Restituirea sumelor se face de catre organul fiscal competent, de la bugetul Fondului pentru mediu sau bugetul de stat, dupa caz, din contul de venituri bugetare in care a fost incasata suma, in contul bancar indicat de catre solicitant prin cererea de restituire.

calculeaza-ti-singur-taxa-auto-pentru-2015-program-online-pus-la-dispozitie-de-anaf-pentru-timbrul-de-mediu-18502241 [1]
Citeste mai mult. [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/info-utile/acum-poti-recupera-taxa-auto-fara-proces.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/wp-content/uploads/2015/08/calculeaza-ti-singur-taxa-auto-pentru-2015-program-online-pus-la-dispozitie-de-anaf-pentru-timbrul-de-mediu-18502241.jpg

[2] Citeste mai mult.: http://www.economica.net/romanii-pot-recupera-taxa-auto-fara-proces_105981.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.