10.17.2021 22:53

Activitatea de taximetrie în incinta Aeroportului sanctionata cu 3.775 lei

Sanctiuni pentru activitatea de taximetrie in valoare totala de 3.775 lei

Politistii locali din cadrul Serviciului Inspectie comerciala si cei de la Serviciul Control trafic rutier, în colaborare cu Politia Transporturi, au desfasurat o actiune care a vizat respectarea prevederilor legale privind activitatea de taximetrie în incinta Aeroportului International ”Avram Iancu” si în imediata vecinatate a acestuia.

Au fost verificate aspecte privind afisarea în interior, la loc vizibil, a listei cuprinzând titularul legal al autorizatiei taxi, a tarifelor practicate, precum si a unui ecuson cuprinzând numele si fotografia conducatorului auto, detinerea tuturor autorizatiilor prevazute de lege, respectarea standurilor aprobate, integritatea sigiliilor aparatelor de taxat si detinerea buletinelor de verificare metrologica, existenta pe portierele din fata ale taxiului a înscrisurilor privind valorile tarifelor de distanta practicate pe timp de zi si pe timp de noapte, precum si detinerea asigurarilor obligatorii pentru persoane si bunuri.

verificari aeroport (1)

Politistii au constatat nereguli precum: lipsa asigurarii de persoane si a bunurilor acestora, nerespectarea standurilor aprobate, neafisarea tarifelor practicate, lipsa ecusonului sau lipsa atestatului profesional valabil.

Pentru neregulile constatate au fost încheiate 8 procese-verbale de constatare a contraventiilor în valoare de 2.400 lei, în conformitate cu prevederile H.C.L. nr. 109/2010 si 11 note de constatare în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 195/2002 republicata, în valoare de 1.375 lei si 22 puncte de penalizare.

verificari aeroport (2) 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto