- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

Achizitia unui automobil second hand

Posted By Florin Morariu On 26 iunie 2013 @ 12:00 In Info Utile | No Comments

Care sunt primele 10 lucruri ce trebuie verificate la achizitia unui automobil second hand

  • 1. Kilometrajul – Interventiile pentru modificarea kilometrajului real al automobilului sunt cea mai des întâlnita metoda de fraudare în piata auto second hand. Daca vi se pare ca un automobil are o vechime prea mare si prea putini kilometri înregistrati, realizati o verificare la un service specializat.

 

  • 2. Cartea de service – Verificati daca automobilul dorit are o carte de service la zi si daca operatiunile de întretinere au fost realizate conform graficului recomandat de producator. Pentru a dovedi veridicitatea cartii de service (acestea se pot falsifica relativ usor) puteti suna la unul sau doua service-uri la care au fost efectuate reparatiile anterioare.

 

  • 3. Starea tehnica – O vizita la un service sau o verificare rapida cu un tester auto sunt necesare înainte de achizitia unui automobil. Este indicata o verificare amanuntita care va poate salva mai târziu de cheltuieli suplimentare pentru defectiuni neobservate la achizitie.

 

  • 4. Test drive – Daca nu puteti face o verificare tehnica în service faceti cel putin un test drive cu automobilul pe care doriti sa îl cumparati. Multe din calitatile masinii, precum starea amortizoarelor si articulatiilor sau „mersul motorului”, pot fi deduse printr-un simplu test drive.

 

  • 5. Instalatia AC – Chiar daca cumparati o masina pe timp de iarna, verificati functionalitatea sistemului de climatizare.

[1]

  • 6. Angrenajele – Pe lânga sistemul de climatizare este indicata verificarea mecanismelor de la stergatoare, oglinzi, macaralele geamurilor, centurilor de siguranta. Deasemenea, închiderea usilor si portbagajului trebuie sa se realizeze normal, fara aplicarea de forta suplimentara.

 

  • 7. Caroserie – Starea caroseriei este esentiala pentru viiitoarea exploatare a masinii. Urmariti macar vizual, dar si cu un tester de vopsea, starea caroseriei, prezenta urmelor de rugina, prezenta îndoiturilor sau a reparatiilor realizate precar, cu supraîncarcare cu chit (acesta poate plesni la un moment dat daca nu este aplicat corespunzator).

 

  • 8. Compartimentul motorului – Daca automobilul are un rulaj considerabil dar nu prezinta nicio urma de praf, cu siguranta a fost cosmetizat recent. Fie aveti de-a face cu un automobil întretinut constant fie cu unul care a fost curatat în vederea vânzarii rapide. În ambele cazuri urmariti urmele de pierdere de lichide, în special în jurul capacului de chiuloasa dar si la aparatul de AC, si verificati nivelul uleiului, lichidului de racire si lichidului de frâna.

 

  • 9. Sistemele de siguranta – Un control al sistemelor ABS, ESP sau a airbag-urilor se face cel mai eficient prin citirea memoriei de erori pe un tester specializat.

 

  • 10. Documentare – Înainte de vizionarea unei masini, documentati-va, cel putin la nivel general, despre problemele specifice modelului în cauza. Astfel veti putea întreba direct vânzatorul cu privire la aceste defectiuni si daca piesele respective au fost înlocuite sau nu la un moment dat.

 

Informatii preluate de pe AAA Auto New Kopel [2] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/info-utile/achizitia-unui-automobil-second-hand.html

URLs in this post:

[1] Image: http://www.auto-business.ro/info-utile/achizitia-unui-automobil-second-hand.html/attachment/ac

[2] AAA Auto New Kopel: http://aaank.ro/index.php?page=sh-vs-sh

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.