- Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie! - https://www.auto-business.ro -

18 km de drum national în 3 ani! Mai vrei autostrazi?

Posted By Florin Morariu On 28 septembrie 2012 @ 13:48 In Info Utile | No Comments

In mod sigur nu ar mai trebui sa ne mire ca au trecut 8 ani si înca ne mai chinuim sa scoatem la capat proiectul autostrazii Transilvania. Statul român abia se chinuie cu proiectele de drumuri nationale. Radiografia de mai jos este suficient de graitoare.

Despre ce este vorba mai exact?

Drumul national 66A este asfaltat pâna la Câmpu lui Neag, continuându-se apoi ca drum forestier, accesul traficului auto fiind posibil numai pe anumite portiuni. Astfel, s-a considerat „necesar si oportun” realizarea drumului de legatura care sa lege Câmpu lui Neag si Cerna. Pâna aici, toate bune.

Conform anexei, indicatorii tehnico-economici ai acestei bucati de drum national reprezinta o lungime totala de 18,60 km, iar valoarea totala cu TVA este de 248.304.000 de lei. La un curs de 4,1648 de lei/Euro, rezulta un cost pe km de 3.200.000 Euro. Adica, aproximativ costul de km al autostrazii Arad-Timisoara, care a fost facuta cu 3.500.000 km. Ce e drept, acest drum national este realizat într-o zona de munte.

Citeste articolul integral pe Capital.ro [1] 


Article printed from Auto Business – Informatia auto de care ai nevoie!: https://www.auto-business.ro

URL to article: https://www.auto-business.ro/info-utile/18-km-de-drum-national-in-3-ani-mai-vrei-autostrazi.html

URLs in this post:

[1] Citeste articolul integral pe Capital.ro: http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/infrastructura-in-romania-18-km-de-drum-national-in-3-ani-mai-vrei-autostrazi-172076.html

Copyright © 2012 Autobusiness. All rights reserved.