12.06.2021 11:44

Cartelul benzinarilor poate fi spart. Iata CUM!

Autoritatile statului român ori joaca teatru, ori sunt proaste de put. Ne plâng pe umeri ca, vezi Doamne, cât de scumpi sunt combustibilii la noi în tara, cum nu se poate face mare lucru împotriva asociatiei neoficiale de tip cartel a distribuitorilor la pompa, ca uite, li s-a dat deja o amenda de catre Consiliul Concurentei si nesimtitii au inclus-o imediat în pretul benzinei s.a.m.d.

Pai asa-i când tu, stat nevolnic, ai cedat absolut totul si nu mai poti controla absolut nimic în propria economie.

Principiul neoliberal al interventiei minimaliste sau chiar nule a statului în economia de tip capitalist este desigur o fantasmagorie, una din marile tepe care se trag în mod sistematic majoritatii populatiei, singura parte care resimte cu adevarat socurile si convulsiile unui sistem economic la fel de imperfect ca si cel comunist, numai ca altfel.

Ma întreb oare de ce ni se plâng reprezentantii Guvernului si cei ai altor organisme statale ca nu au nici o posibilitate reala de a interveni pentru determinarea producatorilor si distribuitorilor de produse petroliere s-o lase mai jos cu jecmanirea clientilor.

Cum se poate sa ai pâinea si cutitul în mâna si tu sa te plângi ca mori de foame? Pai, oameni buni, sunteti o armata! O întreaga hoarda de indivizi care aveti la dispozitie si specialisti, ca doar n-or fi numai pilosi si politicieni printre angajatii statului, tot trebuie sa mai fie cineva sa duca si povara, nu?

Citeste articolul integral pe Financiarul.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto