09.23.2021 7:50

Victorie franceza în a V-a etapa a CNR Dunlop 2012

François Delecour a dominat în competitia interna de profil pe macadamul de la Sibiu

Etapa a cincea a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012, disputata în acest weekend la Sibiu, a fost adjudecata de francezul F. Delecour. Duritatea macadamului sibian a scos si în acest an din concurs unele dintre cele mai importante nume ale motorsportului românesc, lasând podiumul final la îndemnâna câstigatorilor finali: F. Delecour, E. Keleti si V. Porcisteanu. Odata cu punctarea etapei si în IRC, pilotii din CNR Dunlop au primit punctele o data si jumatate pentru performanta lor.

În acest an, victoria în Raliul Sibiului, ca etapa în CNR Dunlop 2012, i-a revenit francezului F. Delecour, aflat la a doua sa participare la aceasta etapa de campionat intern. Dupa o intensa tatonare cu maghiarul Gergo Szabo, care a condus în CNRD pâna ce autoritatile IRC au decis ca nu este sigur sa continue în trei roti pâna în parcul de service, Delecour s-a instalat confortabil în fata, departe de ploaia de abandonuri de la vârf: D. Gârtofan, M. Tempestini, R. Preda, T. Rares, George Grigorescu, etc.

Odata cu performanta realizata în etapa sibiana a CNR Dunlop 2012, E. Keleti îsi trece în palmares primul podium la vârf, cu un loc doi important si cu o clasare în top-ul IRC al etapei.

La rândul sau, V. Porcisteanu aduna alte 22,5 puncte si trece în fruntea clasamentului la zi, cu 17 puncte mai mult decât urmatorul clasat, F. Delecour.

Contând ca etapa a V-a a Campionatului National de Raliuri Dunlop 2012, Raliul Sibiului a punctat anul acesta si în IRC, aducând pe macadamul de la Sibiu nume precum A. Mikkelsen, P. Flodin sau P. Solberg.

Urmatoarea confruntare în CNR Dunlop 2012 se va da pe macadamul Raliului Aradului, în perioada 17-18 august 2012.

Pentru mai multe informatii, vizitati pagina de Facebook Dunlop Racing Info România sau pagina de web a FRAS, www.fras.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto