05.18.2022 8:54

Transilvania Rally va deschide si Tour European Rally

Clujul face primul pas si în raliul european TER

Cea mai importanta competitie de motorsport din istoria Clujului modern va avea loc în perioada 4-6 mai 2017, când municipiul si judetul vor fi gazdelei primei etape din acest an a raliului european Tour European Rally (TER). Sub deja consacratul brand Transilvania Rally, Clujul va deschide Campionatul European de Raliuri TER, o prima etapa la care este asteptata prezenta elitei europene din motorsport.

Dupa doi ani de pregatiri, Tour European Rally a avut ”anul zero” în 2016, iar acest sezon este considerat de promotori ca fiind ”anul întâi”, în care competitia sportiva va fi strâns legata de promovarea turismului local si a traditiilor regionale specifice. Seria TER debuteaza cu etapa de la Cluj, BT Transilvania Rally powered by Ford (4-6 mai), organizata împreuna cu Napoca Rally Academy, urmata fiind de celebrul Ypres Rally din Begia(23-24 iunie).

A III-a competitie TER va fi Rali Vinho da Madeira (Portugalia, 3-5 august), fiind succedata de etapa austriaca, Skoda Rallye Lienzen ( 29 -30 septembrie), iar apoi evenimentul se muta în Elevetia, la Rallye International du Valais. Ultima etapa TER din acest an va avea loc în Italia, odata cu Rally Tuscan Rewind (24-26 noiembrie).

cp ter 4 apr

Nume grele la BT Transilvania Rally powerd by Ford

Deja si-au anuntat participarea doua dintre echipele de top din motorsportul international, Toyota si Hyundai, care ani de-a rândul si-au adjucat întâietatea în competitiile rally. De asemenea, campionii Italiei si multipluli campioni europeni Giandomenico Basso si Luca Rosetti vor participa în competitie. Lor li se adauga campionul Frantei Sylvian Michel si cel al Cehiei, Jaroslav Orsak. Din partea gazdelor, Simone Tempestini, dublu campion national al României si campion mondial la juniori este pilotul în care sunt puse cele mai mari sperante pentru campionatul TER.

Din punct de vedere sportiv, BT Transilvania Rally powered by Ford este prima etapa TER, dar si a II-a în Campionatul National de Raliuri Dunlop (CNR). Primele 4 probe speciale (special stages) vor avea loc vineri, 5 mai, dupa cum urmeaza: Tarnita (circa 25 km), Belis 1 (circa 14 km), Râsca (22 km) si Floresti (circa 7,2 km).

Ziua de sâmbata, 6 mai, va avea înca noua probe speciale (special stages) si o super speciala (super special stage), în urmatoarea ordine: Valea Fericirii 1 (circa 10 km), Belis 2 (14 km), Manastireni 1 (9 km), Dângau 1 (12 km), Floresti 2 (7,2km), Floresti 3 (7,2 km), Valea Fericirii 2 (10 km), Manastireni 2 (9 km) si Dângau 2 –Power Stage (12 km).

Deliciul celor care nu vor reusi sa se deplaseze la competitiile de pe probele speciale va fi în dupa amiaza zilei de sâmbata, când BT Transilvania Rally powered by Ford se va încheia cu o spectaculoasa superspeciala în zona Cluj Arena.

cp ter 4 apr 1

Show culinar marca Adi Hadean la raliu

Pe lânga propebele speciale si superspeciale ale BT Transilvania Rally powered by Ford, publicul clujean va putea participa si la o serie de evenimente conexe motorsportului.

Astfel, pe esplanada dintre Cluj Arena – unde va fi locat headquarter –ul raliului si centrul de presa – si Sala Polivalenta vor putea fi urmarite evenimente culinare traditionale, realizate de un faimos chef din Cluj, Adi Hadean,  împreuna cu pilotii participanti în raliu, prezentari de demonstratii sportive, încercari de doborâri de recorduri nationale dar si o sumedenie de activitati pentru copii.

Iata cu ce gânduri pornesc înaintea raliului principalii actori implicati în realizarea acestuia:

• Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca: Bugetul pentru sport  alocat de municipalitate este în acest an cu 18% mai mare fata de anul trecut. Am decis sa sustinem financiar acest eveniment auto de amploare, care va aduce un plus pentru comunitatea clujeana. Sprijinim anul acesta si Campionatul European de Gimnastica, sprijinim Campionatele de Karate, de Baschet, meciurile Nationalei de fotbal, astfel ca putem spune ca în acest an, Clujul  a devenit capitala sportului românesc.

• Luca Grilli, promoter si organizator TER: Tour European Rally este un proiect nascut în 2014, când am decis sa ne unim fortele  – noi am fost promotori în cadrul ERC (European Rally Championship) în 2011 si 2012 – si sa cream ceva diferit fata de alte camionate de raliuri. Ne-am propus sa cream, pas cu pas, un concept care sa aduca excelenta în raliu.

Excelenta prin locatiile în care desfasuram evenimentele TER, excelenta în competiti si în crearea de evenimente. Nu ne-am dorit un simplu raliu, ci un concept mai larg, cu multe evenimente în jurul raliului, prin intermediul carora sa promovam locatiile raliului, sa promovam turismul în zona. traditiile. Eu locuiesc în Romania de mai bine de trei ani, iubesc aceasta tara. Pe Marco Tempestini îl stiu de mai bine de 20 de ani si am ales Clujul si Transilvania Rally petru  locatie, pentru raliul în sine si pentru ce poate fi transformat în viitor. Noi avem public în toata lumea, gratie televiziunilor si mijloacelor media moderne. Având numele de Transilvania într-o etapa TER, nu poate fi decât excelent pentru noi ?i pentru Cluj.

• Marius Mînzat, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj: Cluj-Napoca este un partener vechi al Napoca Rally Academy,iar acum am devenit si partener TER în acest an. Ca si partener, vom pune la dispozitie drumurile judetene si esplanada dintre Cluj Arena si Sala Polivalenta, pentru ca acest eveniment sa se desfasoare la un nivel cât mai înalt, trebuie sa demonstram ca suntem la nivel maxim în Europa.

• Sergiu Mircea, Director Marketing si Comunicare, Banca Transilvania: Banca Transilvania se alatura si în acest an celui mai important eveniment de motor sport din România. Suntem bucurosi ca Napoca Rally Academy, partenerii nostri de traditie, organizeaza în acest an un eveniment international care pune Clujul pe harta europeana a raliurilor. BT Transilvania Rally powered by Ford reprezinta pentru noi confirmarea faptului ca, sustinând sportul si evenimentele de anvergura, construim proiecte atractive  pentru români.

• Attila Szabo, Ford Romania Managing Director: ”Suntem foarte bucurosi sa fim partenerii ”powerd by” ai Transilvania Rally si totodata principalul provider de autovehicule al acestui eveniment. Este binecunoscut ca noi, la Ford, iubim performanta, si am demonstrat aceasta prin întreaga gama de la Fiesta, Focus si pâna la Mustang. Cred ca este o foarte buna ocazie pentru brand-ul nostru pentru a arata gama actuala de masini pentru întregul public care va veni la BT Transilvania Rally powerd by Ford.

simone tes 1

• Marco Tempestini, organizator, Napoca Rally Academy: A fost o dorinta a noastra mai veche de acum câtiva ani de a pune Clujul pe harta raliului european. TER ne-a oferit în acest an aceasta sansa, iar apoi, împreuna cu autoritatile locale, care ne-au oferit un sprijin foarte important, am decis ca putem organiza un eveniment de asemenea anvergura.

Contractul cu TER este pe trei ani, astfel ca anul acesta este primul în care Clujul intra în acest circuit european. Deja este o cerere mare din partea concurentilor straini, va fi, asadar, un numar impresionant de echipe, de jurnalisti români si straini, despre Cluj se va vorbi în Europa ca pe vremea când participa CFR în Champions League ori ca si acum, în timpul Campionatului European de Gimnastica. În plus, TER intentioneaza ca de la anul sa aduca la Cluj si competitia istorica de automobile, deci va rezulta un numar mult mai mare de concurenti si echipe, oameni care vor îndragi cu singuranta Clujul si Transilvania.

• Bogdan Marisca, organizator, Napoca Rally Academy: Este primul raliu din istoria moderna a Clujului de o asemenea anvergura. Si spun acest lucru în primul rând având în vedere valoarea echipelor din Europa care si-au anuntat participarea, cu toate ca înscrierile oficiale debuteaza azi. Este foarte important ca avem sprijinul financiar si logistic al autoritatilor locale – Primaria si Consiliul Local Cluj-Napoca si Consiliul Judetean Cluj – fara ajutorul carora acest eveniment international nu ar fi putut avea loc, precum si al partenerilor nostri traditionali: Banca Transilvania, Ford Romania, De`Longhi si altii.

simone tes 2 

Comentarii (1):

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto