12.05.2021 20:21

Timis Rally: 12-13 aprilie 2013

Caravana Campionatului National de Raliuri Dunlop se muta pentru a doua etapa din sezon în Banat, unde va avea loc Timis Rally, eveniment programat în perioada 12-13 aprilie.

Peste 50 de echipaje românesti si straine se vor confrunta în cele doua zile pe parcursul a 111.73 km împartiti în 15 probe speciale. Dupa un debut de sezon pe zapada, etapa pe asfalt de la Timis ar putea însemna reeditarea confruntarii dintre campionul en-titre Francois Delecour si campionul din 2011 Vali Porcisteanu. Primul a reusit sa câstige pe ultima suta de metri la Brasov, dupa ce pilotul român, care avea un avans de câteva secunde, a iesit în decor pe ultima proba speciala. La Timis, ambii piloti sunt extrem de motivati: Vali Porcisteanu pentru ca a câstigat etapa în 2012 si spera la o reeditare a succesului din sezonul trecut, iar Delecour pentru ca nu are în palmares o victorie la Timis si e interesat sa capete un avans si mai mare în fata contracandidatului român.

O alta noutate, pe lânga împartirea probelor pe doua zile de concurs, o reprezinta si Superspecialele, câte una la finalul fiecarei zile de concurs. Prima este programata la Lugoj, vineri, începând cu orele 20:07, iar cea de-a doua este programata pe acelasi traseu ca si în 2012, la Podul Traian, cu începere de la orele 15:54.

Timis Rally este a doua borna dintre cele patru care preced Raliul Sibiului, etapa din calendarul ERC pe 2013, de aceea fiecare dintre aceste repere trebuie sa marcheze o crestere a potentialului fiecarui echipaj ce aspira la o clasare cât mai buna pe malurile Cibinului. În plus, Mihai Leu, organizatorul acestei etape si al celei de la Arad a declarat ca spera sa includa în calendarul ERC cel putin unul dintre aceste raliuri din vestul tarii, care s-au bucurat în fiecare sezon de o crestere a numarului de participanti straini dar si a publicului care asista pe probele speciale.

Plan_orar 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto