09.23.2021 9:26

Tess Rally- sezonul competitional debuteaza la Brasov

Caravana Campionatului National de Raliuri Dunlop (CNRD) ia startul si in 2012 de la Brasov, cu Tess Rally, competitie devenita traditie pentru debutul sezonului competitional organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv (FRAS).
Cu o lungime totala de peste 300 de kilometri, din care 113.5 km impartiti in 8 probe speciale de concurs, etapa brasoveana da startul CNRD cu dreptul, avand pe lista de inscrieri 59 de echipaje- cu 5 mai multe decat anul trecut.

Recordul etapei il reprezinta cele 5 echipe aflate pe lista de inscrieri: BCR Leasing, Jack Daniel’s, Napoca Rally Academy, SRC Rally Team si Environment Sport Development (ESD) care vor urca pe podium in functie de rezultatele obtinute in concurs de echipajele care le formeaza.

In plus, competitiile monomarca Cupa Dacia si Citroen Racing Trophy continua si in 2012, astfel incat miza etapei creste si din acest punct de vedere pentru sportivii care concureaza cu Dacia Logan si, respectiv Citroen C2R2 Max si Citroen DS3.

Se anunta un spectacol cum nu s-a mai vazut de mult, mai ales ca startul Tess Rally se da din Livada Postei, iar prima proba speciala este Poiana, in urcare, pentru prima data dupa cinci ani.

Lupta pentru titlu se va da de la volanul unor masini foarte puternice: campionul national en-titre, Valentin Porcisteanu, incepe sezonul cu un Mitsubishi Evo 10 R4, la fel ca Gergo Szabo si Csaba Spitzmuller.

Marco Tempestini si Bogdan Marisca vor concura cu cate un Subaru Impreza R4, in timp ce brasoveanul Dan Girtofan va incepe sezonul cu o superba Skoda Fabia S2000

O supriza placuta o reprezinta si inscrierea fostului vicecampion mondial de raliuri, francezul Francois Delecour, care va pilota Renault Megane de clasa 3 si care si-a propus sa fie prezent la toate etapele din CNRD 2012.

Date tehnice

 • Suprafata: asfalt 100 %
 • Lungime totala: 303,45 km
 • Lungime probe speciale: 113,5 km (37,4%)
 • PS 1: Poiana Brasov – 10,4 km
 • PS 2 :Brasov Rally Show (superspeciala): 1,2 km
 • PS 3: Paraul Rece 1: 14,5 km
 • PS 4: Rasnov – 8 km
 • PS 5: Babarunca – 28,1 km
 • PS 6: Cheia – 27,8 kmi
 • PS 7: Paraul Rece 2 – 14,5 km
 • PS 8: Poiana – 9 km

Prima etapa a Campionatului National de Raliuri – Dunlop, este o competitie organizata sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local si al Primariei Municipiului Brasov, si este sustinuta de: Parteneri oficiali: TESS Brasov, distribuitor Audi si Volkswagen, Lubexpert Romania, distribuitor Mobil 1 si Aro Palace

Partener asociat:

Dunlop – sponsor oficial al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Parteneri:

Olmedo – piese auto, Turbocar Serv, P&P Brasov, Restaurantul Good Life Brasov, Pell Collection.

Tess Rally 2012 are loc datorita sprijinului acordat de RAT Brasov, Serviciul de Politie Rutiera Brasov, Serviciul de Politie Rutiera Prahova, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Brasov, Gruparea Mobila de Jandarmi Brasov, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Prahova, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Brasov, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta Prahova.

Parteneri media organizator:

Zile si Nopti, KISS FM , RTT Brasov, Radio DJ, AutoRally Magazin, www.autorally.ro

Pentru mai multe informatii, noutati, imagini, program accesati site-ul oficial al competitiei www.raliulbrasovului.ro

De asemenea, va sta la dispozitie ofiterul de presa al evenimentului, dl Dan Craciun- tel: 0721.224.482, e-mail: presa@autorally.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

 • Cele mai noi stiri din domeniul auto
 • Cele mai bune oferte
 • Cele mai interesante evenimente auto