09.22.2021 16:53

T-Festival 2014

Prima editie a Festivalului International al Transportatorilor va avea loc la Jucu, în judetul Cluj, între 9 si 11 mai 2014, în organizarea Uniunii Nationale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) si IRU (International Road Transport Union).

Sub umbrela T-Festival se întrunesc cei mai importanti producatori de camioane si semiremorci, cei mai activi dealeri si importatori de motociclete si echipamente, si pasionati de camioane si motociclete. Este un festival în care pasiunea pentru camioane si/sau motociclete se îmbina cu muzica. Într-un cadru mai putin conventional se vor lega noi colaborari în industria de transport si în cea moto.

Pasionatii care vor ajunge în al II-lea weekend din mai la Jucu vor vedea cele mai frumoase camioane si motociclete din România. Aici va fi desemnat cel mai frumos camion din Sud-Estul Europei, detinatorul primind pe 10 mai trofeul T-Festival: 3.000 Euro plus produse si serviicii în valoare de 2.000 Euro. Publicul va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce priveste desemnarea celor mai frumoase motociclete din categoriile: Custom&Cruiser, Naked Street&Touring, Supersport, Enduro &Cross, iar premiul cel mare este în valoare de 2.000 Euro plus produse si servicii în valoare de 500 Euro.

Presedintele juriului pentru sectiunea camioane este domnul Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, iar în ceea ce priveste juriul concursului moto acesta este prezidat de Cristi Hrubaru, vedeta Rock FM fiind de altfel si cel care se va ocupa de întretinerea atmosferei.

În cadrul festivalului va avea loc si o întrunire a Top 100 companii de transport din industria româneasca, ocazie cu care UNTRR si IRU vor acorda premii firmelor reprezentative.

Corina Buzatu, manager de proiect T-Festival: „Festivalul va fi o întâlnire a oamenilor care cred si traiesc în spiritul libertatii, a oamenilor care nu cred ca distantele înseamna ceva atunci când exista comunicare si prietenie. Concursurile organizate vor fi cele mai bune prilejuri de a descoperi fantezia, aproape fara limite, a oamenilor pasionati de motociclete sau camioane.

Cele doua seri muzicale sunt împartite pe doua genuri distincte. În prima seara, pe 9 mai 2014, preponderent se va cânta rock’n’roll si acustic. Pe afis apar formatiile clujene Natif si Catrhythm, Rob Kingsley (tribut Elvis Presley) împreuna cu Trooper vor readuce pe scena imaginea vie a legendei rock’n’rollului, fiind urmati de nimeni altul decât Stefan Banica Jr. alaturi de bandul sau. Noaptea se va încheia cu un exploziv show de cabaret!

T-Festial-01

Pentru seara de sâmbata, în 10 mai 2014, rockul va intra puternic în scena fiind reprezentat de formatiile: Theory of Mind, Grimus, Trooper si legendarii T-REX!

Radu Dinescu, secretar general UNTRR: „Încercam sa pornim o traditie a întâlnirilor anuale a transportatorilor din Europa de Est, într-un cadru mai destins. În felul acesta putem dezvolta pe viitor un gen de comunicare si colaborare mai fireasca între parteneri si public. Nu în ultimul rând cred ca vor fi 3 zile de distractie si buna dispozitie!

Cristian Hrubaru, vedeta RockFM si prezentatorul Festivalului: ”Atât motoarele cât si muzica fac parte din cultura moderna a umanitatii, ele au mers de fiecare data si peste tot perfect mâna în mâna, au adus oamenii împreuna, i-au pus fata în fata pentru a vedea cât de asemanatori suntem unii si altii, cât de comune ne sunt idealurile si pasiunile. Este stiut faptul ca motociclistii si camionagii se saluta în trafic. Indiferent de tara în care se afla … exista un soi de simpatie între cele doua categorii de driveri. Cât despre rock, aceasta arta uneste întotdeauna oamenii de calitate! Sunt onorat sa prezint evenimentul de la Jucu”.

Alin Dinca „Coiotu” – Trooper: ”Eu cânt într-o formatie care a mers foarte mult pe la evenimentele organizate de motociclisti si nu am întâlnit pâna acum îmbinarea asta între motociclete si camioane, cel putin aici în România. Chiar ne întrebam cât o sa dureze pâna îsi vor da seama ca sunt frati si or sa îsi dea mâna si vor face niste evenimente foarte mari, asa cum se întâmpla si afara. Uite ca minunea s-a întâmplat. Totul ajunge în România un pic mai greu, dar este bine ca ajunge si vom vedea ce nebunie va ieti aici.

Desfasurat în perioada 9-11 mai, T-Festival marcheaza instituirea si sarbatorirea pentru prima data a Zilei Transportatorilor, pe data de 9 Mai 2014‚ ziua Sfântului Cristofor, o initiativa UNTRR.

T-Festial-02

Sfântul Cristofor este protectorul transportatorilor si patronul calatorilor. Legenda îl descrie pe sfânt ajutând un copil la traversarea unui râu. Povara de pe umerii sai a fost extrem de grea însa credinta l-a ajutat sa ajunga la mal. Odata ajuns, copilul îi destainuie sfântului ca el este Isus Hristos si ca, în fapt, sfântul a dus pe umerii sai întreaga lume.

Biletele pentru T-Festival sunt disponibile începând cu 11 martie 2014 online pe: www.biletoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro, www.bilete.ro, www.iabilet.ro, www.myticket.ro, www.eventim.ro, în reteaua librariilor Adevarul si Eminescu, magazinele Flanco, oficiile Postei Române, magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro, iar cei din Bucuresti pot sa îti achizitioneze bilete pentru T-Festival si din magazinul Biletoo din Unirea Shopping Center (parter), de la Hard Rock Cafe sau de la Palatul National al Copiilor.

Pretul unui bilet de o zi este 50 de lei, iar abonamentul pentru doua zile este de 80 lei – camparea este gratuita.

T-Festival este un festival UNTRR si IRU, fiind sustinut de: BursaTransport, EVW Romania, Eurowag, MOL Romania, Renault Trucks, Scania, Schmitz Cargobull,  Vesta Investment, Vialtis, Volvo Trucks, Yamaha.

T-Festial 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto