01.23.2022 13:15

Startul în Raliul Estoniei pentru familia Tempestini

 

  • Un test util de pregatire pentru etapele din România si WRC

 

  • Pilotul Marco Tempestini va lua startul cu modelul Ford Fiesta R5

 

  • Pilotul Simone Tempestini va participa cu modelul Citroën DS3 R3

 
Raliul Estoniei, etapa a VII-a din Campionatul European de Raliuri, este terenul perfect de pregatire pentru Marco Tempestini, înaintea Raliului Moldovei, si pentru Simone Tempestini înaintea Raliului Finlandei, etapa din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC)

În weekendul 17 – 19 iulie 2014, Marco Tempestini si Simone Tempestini vor lua startul în Raliul Estoniei, etapa a VII-a din Campionatul European de Raliuri. Inclusa în premiera în ERC, etapa din Estonia are o lungime totala de 812 km, dintre care 231,55 km împartiti în 15 probe speciale. Etapa este una de macadam, singura exceptie fiind super speciala din Tartu programata pe asfalt, pilotii Napoca Rally Academy luând startul ca parte a programului de pregatire pentru etapele din Campionatul National si Campionatul Mondial.

Raliul Estoniei este un raliu de viteza, asemanator cu etapa din Finlanda, iar eu voi lua startul aici ca parte a programului de pregatire cu modelul Ford Fiesta R5 pentru etapele de macadam de la Bacau si Iasi. Vor fi multi piloti cu modele R5, dar obiectivul meu este sa ma pregatesc pentru etapele interne si, desigur, sa-l sustin pe Simone în programul sau de pregatire pentru Junior WRC”, a spus Marco Tempestini.

Marco-Tempestini

Etapa din Estonia, similara cu cea din Finlanda, este folosita de multi piloti din Junior WRC ca acomodare pentru etapa din Campionatul Mondial. Simone Tempestini va lua startul cu modelul Citroen DS3 WRC si obiectivul sau este sa parcurga cât mai multi kilometri pentru a acumula experienta pe macadam cu acest model. “Probele din Raliul Estoniei sunt asemanatoare cu cele din Finlanda si este important pentru mine sa continui procesul de acomodare cu modelulul cu care concurez anul acesta în Junior WRC. Cu fiecare kilometru parcurs învat ceva nou si acest lucru ma va ajuta în viitor. Sper sa am un ritm bun înca de la început, mai ales ca aici vom merge fara niciun fel de presiune, singurul obiectiv fiind sa parcurgem cât mai multi kilometri”, a spus si Simone Tempestini.

Simone-Tempestini

Raliul Estoniei, etapa a VII-a din Campionatul European de Raliuri, se va desfasura în perioada 17 – 19 iulie 2014, rezumatul fiecarei zile fiind transmis si în România de postul Eurosport. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto