01.29.2022 1:32

Silverstone: Campionatului Mondial de Anduranta

Sezonul 2013: Echipele Dunlop din Le Mans îsi vor face debutul oficial în acest weekend la cursa de la Silverstone a Campionatului Mondial de Anduranta

Dupa o iarna concentrata pe dezvoltare si testari, partenerii si clientii Dunlop vor testa noile anvelope în acest weekend la Silverstone, unde va începe atât Campionatul Mondial de Anduranta FIA 2013, cât si Campionatul European Le Mans Series 2013.

În Campionatul Mondial de Anduranta FIA (WEC) Dunlop domina clasa LMP2 cu opt din cei zece participanti care au optat pentru acelasi brand care a câstigat titlul în 2012 si în 2011 în Intercontinental Le Mans Cup, predecesorul WEC. Campionatul mondial, care are cursa de 24 de ore de la Le Mans ca etapa principala, începe duminica cu o cursa mai usoara, de doar sase ore.

Sâmbata este programata cursa de deschidere de trei ore a Campionatului European Le Mans Series (ELMS). Dunlop a fost ales de catre noua din cei zece nou intrati la LMP2, clasa regina a evenimentului, si unul din cei înscrisi la LM-GTE. Dunlop îsi apara de asemenea coroana câstigata de doua ori la ELMS, revendicând titlul Prototype cu Thriet de la echipa TDS Racing din sezonul trecut si titlul GT-Pro cu JMW Ferrari.

Dunlop a lucrat în mod special la dezvoltarea componentelor, pentru a îmbunatati proprietatile de încalzire, care vor fi importante pentru echipele ELMS mai ales acum când încalzitoarele de anvelope sunt interzise. Un nou profil de anvelopa a fost de asemenea introdus pentru 2013, care optimizeaza amprenta anvelopei, permitând presiuni mai mici la rulare si care livreaza un surplus la aderenta initiala si mai multa stabilitate. Anvelopa îmbunatateste aderensa la frânare si în viraj si da un raspuns mai bun pilotului.

În timpul testelor realizate la Aragon si Valencia, peste 15.000 de kilometri au fost parcursi cu noile anvelope de catre echipele Dunlop LMP2. Din cele trei variante disponibile pentru cursele WEC si ELMS, varianta medium si cea hard vor fi disponibile pentru cursa de la Silverstone împreuna cu cele pentru vreme umeda si cu cele oferite ca varianta intermediara.

Paul Bryant, Key Account Manager pentru Cursele de Anduranta:
2013 este un an mare pentru Dunlop cu a 125-a noastra aniversare si dorinta noastra de a obtine hat-trick-ul în Le Mans si WEC si de a pastra titlului în ELMS. Am muncit din greu pentru a ne îmbunatati anvelopele nu doar ca sa performeze mai bine, dar ca sa dea un raspuns mai bun pilotilor si sa le confere mai multa încredere. Vom continua sa livram cel mai înalt nivel de suport, lucrând cu echipele noastre pentru a livra cea mai buna sansa posibila pentru victorie.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este un partener tehnic pentru echipele GreenGT si AMG Customer Motorsport.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul auto de zi cu zi. În 2013 Dunlop aniverseaza 125 de ani de existenta si 125 de ani de la introducerea anvelopei pneumatice de catre fondatorul nostru.

Dupa primele recorduri de viteza, Dunlop a sarbatorit si primul sau triumf în cursa de 24 de ore de la Le Mans în 1924 si este cel mai de succes producator de anvelope, cu 34 de victorii în aceasta cursa.

În 2012, anvelopele Dunlop au fost alegerea campionilor LMP2 din Campionatul European Le Mans Series si din Campionatul Mondial de Anduranta FIA, dar si alegerea campionilor din Campionatul de Anduranta VLN.

Anvelopele Dunlop au fost în top într-o serie de curse de turisme peste tot în lume, printre care si populara competitie Australian V8 Supercar sau Campionatul Britanic de Turisme BTCC.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a unor vehicule extrem de apreciate precum Jaguar, Audi, Mercedes, VW, Renaultsport si BMW.

Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati www.dunlop.eu  sau  motorsport.dunlop.eu 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto