09.16.2021 15:38

Renault Sport alege Dunlop

Renault Sport alege Dunlop pentru Campionatele Nationale Clio Cup

Dunlop a fost ales de Renault Sport Technologies ca furnizor oficial de anvelope pentru 7 Clio Cup ce se desfasoara în 7 campionate nationale din Europa.

Anvelopele de curse Sport Maxx de la Dunlop vor echipa bolizii de 208cp (155kW) ce alearga în Clio Cup si care ofera cele mai strânse si mai spectaculoase curse din Europa, curse în care piloti de top si tinere talente concureaza împreuna spre delectarea a mii de spectatori si telespectatori.

Începând din acest sezon, Dunlop va fi furnizor de anvelope în campionatele Nationale din Spania, Italia, Olanda, Franta si Suedia, în plus fata de campionatul Boemia din Germania si Campionatele Nationale din Austria, Slovacia si Republica Ceha.

Durabilitatea, manevrabilitatea si performanta anvelopei de curse Dunlop Sport Maxx 205/620R17 a fost deja testata în campionatul olandez Renault Clio Cup.

Dunlop va oferi si servicii profesionale complete la fiecare etapa din campionatele nationale Clio Cup.

Jean-Felix Bazelin, General Manager, Dunlop Motorsport a afirmat: “Dunlop are o lunga istorie de activitate desfasurata împreuna cu Renault atât în motorsport cât si în proiectele unor masini de strada. Anvelopele Dunlop Sport Maxx sunt specificate si pe modelul premiat Megane Renault Sport 250, si suntem mândri ca am fost alesi ca partener pentru Clio Cup, competitie cunoscuta ca fiind cea mai populara categorie de curse atât în rândul fanilor, cât si în rândul concurentilor.”

Jean-Pascal Dauce, Motorsport Director la Renault Sport Technologies, a afirmat: “Dunlop este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai de succes producatori de anvelope pentru masini sport si pentru cursele de tip GT. Suntem încântati sa fim parteneri cu o companie producatoare de anvelope care are un astfel de palmares de succes în cursele pe circuit si o mare experienta profesionala în campionatele de profil.”

Dunlop este Partenerul Oficial de Anvelope la o serie de evenimente prestigioase dedicate masinilor si curselor auto precum International GT Open, Campionatul Britanic de Turisme, Campionatul Olandez de Masini Supersport sau cursele de 24 de ore de la Dubai, Barcelona si Silverstone. Anvelopele Dunlop au fost de asemenea alese de câstigatorii American Le Mans Series LMP1 si GT, precum si de campionii din 2011 ai Le Mans Challenge LMP2.

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta de top din lume, cu un impresionant palmares de succese si victorii pe circuit. Experienta extinsa acumulata de Dunlop la cursele de profil a condus la noi tehnologii inovatoare pentru anvelope proiectate pentru condusul de zi cu zi.

Anvelopele de curse de la Dunlop sunt proiectate si construite la Centrul pentru Motorsport al companiei din Birmingham, Marea Britanie. În plus fata de a fi Partenerul Tehnic Oficial al unor prestigiosi producatori de masini precum BMW Motorsport, Dunlop produce de asemenea 200.000 de anvelope de curse de înalta tehnologie în fiecare an pentru Campionatele Mondiale de Motociclism Moto2 si Moto3, competitia internationala de  GT s Anduranta, precum si pentru campionate nationale de motorsport precum Campionatul Britanic de Turisme si Campionatul Olandez de Masini Supersport.

Pentru mai multe informatii despre Dunlop, vizitati  www.dunlop.eu sau  www.motorsport.dunlop.eu

Pentru mai multe detalii despre Renault Sport, vizitati  www.renault-sport.com 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto