10.20.2021 1:35

Raliul Sibiului 2013

Francois Delecour, lider detasat în CNR Dunlop 2013 dupa Sibiu Rally

Cei doi rivali din Raliul Sibiului 2013, Jan Kopecky si Francois Delecour, si-au împartit victoria în etapa dubla din CNRD si ERC. Cehul a punctat în ERC, francezul în CNRD.

Raliul Sibiului 2013, etapa comuna în Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013 si în Campionatul European de Raliuri ERC, s-a încheiat cu victoria francezului Francois Delecour pentru campionatul intern si a cehului Jan Kopecky pentru întrecerea europeana. Succesul cehului pe macadamul dur de la Sibiu a venit dupa abandonul echipajului cu numarul 2 din concurs, precum si dupa numeroase alte schimbari de situatie în esalonul funtas, în timp ce francezul a mentinut un ritm constant, secondând în permanenta liderul etapei.

Pastrând traditia sezoanelor trecute, si în acest an Raliul Sibiului s-a dovedit un raliu extrem de dur, numarul abandonurilor fiind si acum unul extrem de mare. Printre abandonurile sonore ale sezonul 2013 se numara Gergo Szabo, Bogdan Marisca, Edwin Keleti si Dan Gârtofan, ultimii doi facând o figura frumoasa în etapa sibiana pâna în momentul iesirii lor din competitie. Emotiile de la Sibiu au fost mari si pentru Vali Porcisteanu, pilotul pitestean plecând cu un usor handicap tehnic pe probele de la Dobârca si Crinti. Dupa o cadere seriosa în ierarhia etapei, Vali Porcisteanu a reusit sa recupereze din dezavantaj, ajungând al IV-lea la finele etapei în CNR Dunlop 2013.

În ERC, pilotul cunoscut al bolidului Vallino a devenit primul român recompensat cu trofeul Colin McRae Flat Out Trophy pentru ambitia si tenacitatea de care a dat dovada.

Pentru prima treapta a podiumului etapei în Campionatul National de Raliuri Dunlop 2013 s-au luptat pe probele de la Sibiu în special Francois Delecour si E. Keleti. Cel de-al II-lea, a fost în zona fruntasa a ierarhiei pâna spre sfârsitul celei de-a II-a zile de concurs, statiile ERC anuntandu-l în permanenta ca fiind cel mai bun pilot român din competitie. Pe a II-a trecere pe Gâtul Berbecului, Keleti s-a oprit din competitie, din pricina unor probleme tehnice.

Dupa serii succesive de rasturnari de situatie, podiumului CNRD în Raliul Sibiului 2013 a fost completat de David Botka si Marco Tempestini, acesta fiind primul podium stranier al sezonului.

Prin victoria de la Sibiu, Francois Delecour îsi consolideaza pozitia de lider în clasamantul la zi al CNR Dunlop 2013, cu un avans de 36,8 puncte în fata urmatorului clasat. Cu numai 3 etape disputate, maghiarul D. Bortka urca pe doi în CNRD la apoape 10 puncte distanta de Vali Porcisteanu.

Urmatoarea etapa a CNR Dunlop 2013 va avea loc în perioada 23-24 august 2013 la Arad.

Despre Dunlop

Dunlop este unul din producatorii de anvelope de înalta si ultra-înalta performanta lideri la nivel mondial, cu un impresionant palmares de succese în motorsport. Dunlop este partener tehnic al Echipei de Curse de Anduranta Suzuki, al echipei Honda TT Legends, al Kawasaki si Honda, precum si furnizorul exclusiv de anvelope pentru Moto2 si Moto3.

Experienta extinsa a Dunlop în cursele de profil a condus la dezvoltarea de tehnologii inovative pentru anvelopele proiectate pentru condusul de zi cu zi. 2013 reprezinta a 125-a aniversare a Dunlop si a introducerii anvelopei pneumatice de catre fondator.

Anvelopele Dunlop au echipat vehiculul care a câstigat primul campionat de motociclete clasa 500 cc în 1949 si au dominat seriile de-a lungul urmatoarelor decenii. În 1991 motocicleta echipata cu anvelope Dunlop a câstigat primul din cele 3 titluri consecutive World Superbike si în 2008 Marco Simoncelli a obtinut cea de-a 200-a victorie consecutiva Dunlop în clasa 250 cc GP, o serie în care Dunlop si-a adjudecat 17 titluri mondiale. 2010 a asistat la devenirea Dunlop ca principal furnizor de anvelope pentru Moto2, urmându-i 2012 pentru Moto3.

Cursele de anduranta au fost dominate de echipele si pilotii Dunlop, cu 9 titluri din 11 la Endurance World Championship obtinute începând din 2002. Dunlop a câstigat fiecare premiu important pentru motociclete, de la GP World Championships la Isle of Man TT, de la World Superbike si Supersport la World Endurance, cu succese similare în motorcross si alte campionate off-road.

Cele mai recente anvelope Dunlop pentru strada sunt incluse în echiparea originala a motocicletelor principalilor producatori precum Honda, Kawasaki, KTM si Suzuki. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto