01.23.2022 13:04

Raliul Portugaliei

Simone Tempestini începe de la zero, Marco Tempestini continua lupta pentru podium în Raliul Portugaliei

  • Simone Tempestini s-a oprit pe speciala a VI-a din postura de lider în Junior WRC

 

  • Marco Tempestini a terminat ziua pe locul 2 în Production Cup din WRC 2

 

  • Sâmbata sunt programate 6 probe speciale cu o lungime de 165,08 km

 
Simone Tempestini a avut un început excelent în Raliul Portugaliei, dar a fost nevoit sa se opreasca pe speciala a VI-a dupa ce a lovit un bolovan. Marco Tempestini a terminat ziua pe locul secund în Production Cup din WRC 2. Ambele echipaje Napoca Rally Academy merg mai departe în Raliul Portugaliei.

Raliul Portugaliei a început joi seara cu super speciala programata pe terenul de rallycross Lousada în fata a peste 30.000 de spectatori care au creat o atmosfera incredibila. Simone Tempestini si Matteo Chiarcossi au început bine si au terminat proba cu cel de-al III-lea timp în Junior WRC. La fel, Marco Tempestini si Dorin Pulpea au avut o evolutie similara si s-au clasat pe podium în Production Cup din WRC 2 cu modelul Subaru Impreza. “A fost atmosfera incredibila aici si am înteles acum povestile despre fanii din Portugalia. Raliul începe însa abia de vineri si trebuie sa ramânem concentrati”, a spus Simone Tempestini, la finalul zilei de joi.

Simone Tempestini a început ziua de vineri în forta si a câstigat primele 3 probe speciale, preluând conducerea în clasamentul Junior WRC cu un avans de 16,7 secunde fata de urmatorul clasat. Pe speciala a VI-a însa Simone Tempestini si Matteo Chiarcossi au fost nevoiti sa se opreasca dupa ce au lovit un bolovan. “Am adoptat o abordare mai prudenta la cea de-a II-a trecere pe probe pentru ca macadamul era foarte dur. Din pacate, pe proba a VI-a motorul s-a oprit si nu am mai putut controla masina. Am lovit un bolovan cu roata stânga fata si s-a rupt surubul care tinea bratul”, a spus Simone Tempestini, dupa incidentul care l-a costat prima pozitie din Junior WRC.

Juniorul Napoca Rally Academy a retrogradat pe pozitia a IX-a si va continua Raliul Portugaliei în sistemul Rally 2. “Urmeaza cea mai lunga zi si una extrem de dificila. Sper sa putem recupera din timpul pierdut si sa adunam cât mai multe puncte”, a mai spus Simone Tempestini.

Matteo Matteo-Chiarcossi Simone Simone-Tempestini

Pentru Marco Tempestini si Dorin Pulpea ziua a început cu o problema la turbo, dar care s-a rezolvat în parcul în parcul de service, dupa primele 3 probe ale zilei. Echipajul Napoca Rally a avut un ritm bun pâna la finalul zilei si a terminat pe locul secund. “Nu am vazut niciodata o proba de macadam atât de dura, dar si frumoasa în acelasi timp. Speciala a VI-a a fost cea mai dura proba pe care am mers vreodata si sunt multumit ca am ajuns la sosire”,a spus si Marco Temepstini.

Dorin-Pulpea Marco Marco-Tempestini

Raliul Portugaliei continua sâmbata cu alte trei probe speciale distincte care vor fi parcurse de doua ori, lungimea totala fiind de 165,08 km. “Ne asteapta o zi lunga si foarte dificila. Simone pleaca de la zero acum, iar noi va trebui sa ne mentinem în lupta pentru podium. Înca nu este nimic sigur în acest raliu asa ca vom face tot posibilul sa reusim”, a completat Marco Tempestini. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Newsletter-ul AutoBusiness iti aduce:

  • Cele mai noi stiri din domeniul auto
  • Cele mai bune oferte
  • Cele mai interesante evenimente auto